Kotka,  Rikokset

Mopopoika kaahasi yöllä Kotkassa poliisia karkuun kaveri kyydissä: Vauhtia enimmillään 80 km/h

Poliisipartio kiinnitti huomion 21.10 kello 2.45 aikaan Hietasentiellä menevään mopoon, jonka nopeus oli silminähden kovempi kuin sallittu nopeus. Mopossa oli kuljettajan lisäksi matkustaja. Mopo meni Hietasentietä pitkin Runeberginkadun suuntaan.

Poliisipartio seurasi mopoa ja yritti pysäyttää sitä punaisella pysäytysvalolla, mutta mopon kuljettaja lähti kiihdyttämään poliisia karkuun.

Mopo jatkoi matkaansa kääntyen Ruununmaankadulle ja Kotkantielle. Kotkantieltä mopo jatkoi Lainekadulle ja edelleen Liitulahdentielle. Liitulahdentien päästä mopo jatkoi kevyenliikenteenväylää pitkin Hyväntuulentien ali, aina Merituulentielle, josta edelleen Merituulentien yli Haukkavuorenkadulle.
Haukkavuorenkadulta pakoreitti jatkui Kymenlaaksonkadulle ja edelleen Kotkankadun kautta Puutarhakadulle, josta bensiiniaseman kautta Koulukadulle. Koulukatua pitkin mopo pakeni vasten yksisuuntaista katua kahden korttelin verran, kunnes kääntyi Korkeavuorenkadulle.

Korkeavuorenkadulta mopo jatkoi pyörätietä Haukkavuorenkadun ali ja Merituulentien ylittivälle pyörätielle, josta Hyväntuulentien vierellä kulkevaa kevyenliikenteenväylää kohti Liitulahdentietä. Liitulahdentieltä mopo kääntyi Toukolantielle, jonka päässä olevan tenniskentän luona mopo kaatui nurmikolle.

Korkeavuorenkadulla mopon nopeus oli noin 80 km/h:ssa. Mopoa kuljetti Kotkalainen 13 -vuotias poika ja kyydissä oli 15 -vuotias Kotkalainen poika. Kummallekaan pojalle ei tullut vammoja kaatumisen takia. Kuljettajan puhalluskoe oli 0.0 promillea. Mopon kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Moposta poistettiin rekisterikilpi ja se määrättiin valvontakatsastettavaksi.