Kotka,  Yritykset & Yrittäminen

Rauanheimo ja HaminaKotka Satama Oy ovat sopineet Mussalon bulkterminaalin laajennusinvestoinneista.

Mussalon satama Kotkassa. Kuvalähde: Rauanheimo

Rauanheimo investoi nykyisen infrastruktuurin lisäksi uuteen rautatievaunujen purkuterminaaliin sekä sitä palveleviin uusiin raiteisiin, jotka rakennetaan yhteistyössä HaminaKotka Satama Oy:n kanssa. Investoinneilla Rauanheimo haluaa vahvistaa Mussalon terminaalin johtoasemaa sisävarastoa tarvitsevien kuivabulk-tuotteiden käsittelyssä.

Kesään mennessä Rauanheimo on investoinut varastoihin ja laitteisiin Mussalossa yli 17 miljoonaa euroa. Se pitää sisällään kuljetin-, nosturi-, pyöräkuormaaja- ja nosturikaluston lisäksi 30 000 m2 bulkvarastoa. M-1, M-3, M-4 ja M-5 varastot on jaettu erillisiin osastoihin, mikä mahdollistaa yli 100 000 tonnia erilaisia tuotteita varastoituna samaan aikaan.

Rauanheimon suunnitelma on nostaa asteittain Mussalon bulkterminaalin vuosikapasiteettia nykyisestä reilusta miljoonasta tonnista kolmeen miljoonaan tonniin ja sen saavuttamiseksi uusi purkuasema raiteineen on merkittävässä roolissa.

Rauanheimo toimii operaattorina myös M-6 ja M-5 varastoissa. Operointi kattaa kaikki asiakkaan tarvitsemat palvelut vaunujen purusta laivojen lastaukseen.

Rauanheimo panostaa jatkossakin paljon resursseja toimintojen kehittämiseen entistä tehokkaammiksi ja ympäristöystävällisiksi.

– Yhteistyö HaminaKotka Satama Oy:n johdon ja investointien suunnittelu sataman teknisen osaston kanssa on ollut mutkatonta, mikä on ensiarvoisen tärkeää yhteisen tavoitteen eli lisäliikenteen saavuttamiseksi, Rauanheimon toimitusjohtaja Joakim Laxåback sanoo.

– Rauanheimo on dynaaminen satamaoperaattori, joka toimii laajalti eri puolella Suomea. HaminaKotka Satama Oy:llä on ollut ilo tehdä rakentavaa ja kehittävää yhteistyötä Rauanheimon kanssa jo usean vuoden ajan sekä Haminan että Kotkan satamanosissa. Nyt tapahtuva loikka vie HaminaKotka sataman bulkliikenteen uudelle tasolle, toteaa HaminaKotka Satama Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Naski.

Rauanheimo on johtava satamaoperaattori ja Suomen suurin transitoliikenteen toimija

Yrityksen asiakaskunta koostuu Venäjän transitoasiakkaiden lisäksi muun muassa Suomen suurimmista kaivos-, metsä- ja metalliteollisuuden tekijöistä.

Rauanheimo toimii 7 satamassa ja on Suomen suurin kuivabulk-operaattori.