Liikenne & Logistiikka

:LINJA-AUTOLIIKENNE: Kotkan-Haminan seudulta Helsinkiin ja takaisin

Helmikuun aikana tapahtuu muutoksia Hamina-Kotka-Loviisa-Helsinki välin linja-auto vuoroissa. Savonlinja lopettaa vuoronsa Kotkan-Haminan seudulta ja Loviisasta pääkaupunkiseudulle, mutta palvelua tarjoavat edelleen Liikenne Vuorela Oy ja OnniBus. OnniBus lisää vuoroja ja pysäkkejä ja Vuorela seuraa tilannetta aktiivisesti ja ovat valmiit reagoimaan tarpeeseen nopeastikin. Kuva: Liikenne Vuorela Oy

Helmikuun aikana tapahtuu muutoksia Hamina-Kotka-Loviisa-Helsinki välin linja-auto vuoroissa. Savonlinja lopettaa vuoronsa Kotkan-Haminan seudulta ja Loviisasta pääkaupunkiseudulle, mutta palvelua tarjoavat edelleen Liikenne Vuorela Oy:n ja OnniBus. OnniBus lisää vuoroja ja pysäkkejä ja Vuorela seuraa tilannetta aktiivisesti ja ovat valmiit reagoimaan tarpeeseen nopeastikin.

Liikenne Vuorelan palveluntarjonta tällä hetkellä kattaa vuorot Haminasta Helsinkiin arkiaamuisin klo 7.50 ja perjantaisin sekä sunnuntaisin klo 14:05. Helsingistä Haminaan pääsee arkisin klo 13:15 ja perjantaisin sekä sunnuntaisin klo 17.30. Lisäksi 22.2. alkaen vuoro Haminaan lähtee Helsingistä klo 16.

OnniBus vuorostaan ajaa esim. Kotkasta pääkaupunkiseudulle ainakin viisi vuoroa päivittäin. OnniBus lisää myös pysäkkejä reitille Kotka-Helsinki.

Haminassa, Karhulassa sekä Loviisan Ruotsinpyhtäällä että Pyhtään kirkonkylässä opiskelu- ja työssäkäyntiaikoihin uhkaa jäädä tarjonta-aukko linja-autovuorojen tarjonnan osalta helmikuusta alkaen. Tätä aukkoa paikkaamaan, OnniBus.com lisää pysäkit näille paikkakunnille Helsinki-Kotka välisen C7-reitin varrelle.

”Havahduimme tilanteeseen, että useampi merkittävä pysäkki, joita etenkin työ- ja opiskelumatkoja bussilla tekevät ovat käyttäneet, ovat jäämässä kokonaan ilman vuorotarjontaa. Saimme useita huolestuneita yhteydenottoja erityisesti loviisalaisilta ja pyhtääläisiltä, jotka miettivät, miten jatkossa pääsevät liikkumaan”, kertoo OnniBus.comin kaupallinen johtaja Petteri Rantala. ”Teimme nopeasti ratkaisun lisätä pysäkkejä C7-reitillemme. Toteutamme lisäykset Ruotsinpyhtäälle ja Pyhtään kirkonkylälle kahdessa vaiheessa. Karhulan ja Haminan osalta pysäkkilisäys tehdään yhdellä kertaa”, Rantala jatkaa.

Ensimmäinen lisäys tapahtuu maanantaina 15.2., kun Haminan ja Karhulan linja-autoasemilla tapahtuvat päivittäiset pysähdykset toteutetaan kahden vuoron osalta kuten myös Ruotsinpyhtäällä Loviisassa ja Pyhtään kirkonkylässä.

Ruotsinpyhtään ja Pyhtään kirkonkylän osalta lisäys tapahtuu kahdessa vaiheessa siten, että 15.2. alkaen pysäkit lisätään kahdelle lähdölle eli 6:40 Kotkasta Helsinkiin lähtevälle vuorolle, joka saapuu Porvooseen ennen kello 8 aamulla sekä 15:05 Helsingistä Kotkaan lähtevälle vuorolle, joka lähtee Porvoosta iltapäivällä kello 16 aikaan. Vuorot ajavat arkisin joka päivä. Myöhemmin maaliskuussa maanantaista 28.3. alkaen kyseiset kaksi pysäkkiä lisätään myös muille C7-reitin vuoroille.

Pysäkkien lisäys tuo helpotusta Haminassa ja Karhulassa joukkoliikenteen palvelujen osalta, sekä etenkin Loviisassa ja Pyhtäällä työ- ja opiskelumatkaliikenteen käyttäjille, jotka olivat jäädä ilman vaihtoehtoa päästä sujuvasti liikkumaan joukkoliikenteen vuoroilla. Lippuja vuoroille, jotka kulkevat Haminan, Karhulan, Ruotsinpyhtään ja Pyhtään kirkonkylän pysäkkien kautta, voi ostaa OnniBus.comin verkkokaupasta ja mobiilisovelluksella 2.2. alkaen. Samana päivänä myyntiin tulevat liput kaikilla reiteillä 6.6.2021 asti.

LISÄTIETOJA KAIKISTA LINJA-AUTOVUOROISTA www.matkahuolto.fi