Kymenlaakso

Kymenlaakso sai uusia muovipakkausten keräyspisteitä

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on lisännyt muovinkeräyspisteitään Kymenlaaksossa. Uudet keräyspisteet ovat osa Ringin muovipakkausten keräysverkoston valtakunnallista laajenemista.

Muovipakkauksien lajittelu helpottuu erityisesti Kouvolassa

Kymenlaaksoon on avattu viisi uutta muovinkeräyspistettä. Eniten uusia keräyspisteitä sai Kouvola, jossa pisteet avattiin Kankaroon, Kaipiaisiin ja Tuohikottiin. Kouvolan lisäksi uudet muovinkeräyspisteet aukesivat Pyhtäälle ja Miehikkälään.

”Kymenlaakson Rinki-ekopisteillä kerättiin vuonna 2022 3,76 kiloa muovipakkauksia asukasta kohden – tämä on enemmän, kuin mitä suomalaiset keskiarvoisesti lajittelevat muovipakkauksia. Uusien keräyspisteiden myötä toivomme, että muovinkierrätysinto kasvaa Kymenlaaksossa entisestään”, sanoo Ringin aluepäällikkö Jari Koivunen.

Uudet muovipakkausten keräyspisteet kuuluvat Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ylläpitämään Rinki-ekopisteverkostoon, johon lisättiin kesän 2023 aikana valtakunnallisesti 300 uutta muovipakkausten keräyspistettä.

Laajennuksia tulee myös suoraan kiinteistöiltä tapahtuvaan keräykseen, kun muovipakkauksille saadaan omat keräysvälineet kaikille vähintään viiden huoneiston asuinkiinteistöille. Kiinteistökeräys ja Rinki-ekopisteverkosto yhdessä muodostavat pakkausjätteiden keräysverkoston.

Muovipakkausten keräyspisteiden lisäämisen taustalla on 1.7.2023 voimaan astunut uusi jätelain velvoite. Tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä muovipakkausten kierrätysaste olisi 50 %.