Kymenlaakso

:ELISA: Kymenlaaksoon entistä toimivammat tietoliikenneyhteydet – katso, millä alueilla verkkoa on parannettu

Elisa on heinä-joulukuussa 2022 laajentanut valokuituverkon saatavuutta Kymenlaaksossa ja parantanut 5G-verkon kattavuutta. Alueet, joilla verkkoa on parannettu, löytyvät tiedotteen liitteenä olevasta taulukosta*.

Elisa on panostanut Kymenlaakson valokuituverkkoon ja tuonut näin valonnopean yhteyden yhä useamman asukkaan ja yrityksen saataville.

─ Paras yhteys riippuu aina asiakkaan tilanteesta, tarpeesta ja asuinpaikasta. Autamme asiakkaitamme valitsemaan omalle kodille tai yritykselle parhaan vaihtoehdon valokuidun ja 5G-verkon valikoimastamme. Rakennamme valokuitua laajasti kaupunkien keskustoissa ja myös taajama-alueilla. Valokuidulle on nyt kysyntää esimerkiksi kupariverkon korvaajana, kertoo Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Hanna Niiranen.

Suomessa siirrytään parhaillaan nopeampiin ja entistä luotettavampiin verkkoihin. Mobiilidataliikenteen mahdollistanut 3G-verkko on jäämässä historiaan vuoden 2023 aikana, kun lähes kaikki mobiilidatan käyttö on siirtynyt uudempiin verkkoihin. Suomalaiskodeissa ja -yrityksissä yleistyvät valokuituun ja 5G-verkkoon pohjaavat yhteydet, joilla on mahdollista päästä yli gigabitin tiedonsiirtonopeuksiin.

Vuoden 2022 jälkipuoliskolla Elisan 5G-verkko avautui Kymenlaaksossa Pyhtäälle. 5G:stä on tullut Suomessa arkipäivää ja liikenne siirtyy vauhdilla uuden sukupolven verkkoon.

– Kymenlaaksossa 5G-verkon tietoliikenne on kaksinkertaistunut viimeisen vuoden aikana. Merkittävä osa verkkoasioinnista, videopuheluista ja suoratoistosta tehdään nykyään puhelimella, ja 5G vastaa juuri näihin kasvaviin tarpeisiin. On hieno huomata, että uusi verkko on otettu maakunnassa innolla vastaan, Niiranen kiteyttää.

Elisan valtakunnallisen 5G-verkon alueella asuu yli 85 % suomalaisista yli 227 paikkakunnalla. Mobiiliverkon saatavuustiedot löytyvät Elisan kuuluvuuskartalta. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista. Elisan valonnopea yhteys on puolestaan saatavilla yli miljoonaan asuin- ja liikehuoneistoon valokuidulla tai kaapelimodeemilla toteutettuna. Sen saatavuuden omaan osoitteeseen voi tarkistaa Elisan verkkosivuilta.

*Taulukon selitteet:

4G-laajennus = 4G-verkkoa on laajennettu alueella

5G-laajennus = 5G-verkkoa laajennettu alueella

5G-avaus = 5G-verkko avautui paikkakunnalle heinä-joulukuussa 2022

Kuitulaajennus = valokuituverkkoa on laajennettu alueella