Imatra,  Rikokset

Imatran 10.-11.8.2019 tulipalot syyteharkintaan

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen Imatran rikostutkinnassa on valmistunut esitutkintakokonaisuus koskien kolmea epäiltyä törkeää vahingontekoa.

Imatran Rajapatsaalla lauantaina 10.8.2019 aamuyöstä poltettiin kaksi jätekatosta ja sunnuntaina 11.8.2019 Rajapatsaalla paloi vielä kolmas jätekatos. Jätekatokset tuhoutuivat täysin tai lähes täysin tulipaloissa ja lähellä olleita ajoneuvoja vaurioitui tulipalojen kuumuudesta. Epäiltyjen rikosten asianomistajien arvioiden perusteella tulipaloissa tuhoutui tai vahingoittui omaisuutta yhteensä yli 60 000 euron arvosta.

Esitutkinnan aikana poliisi on kuullut useita todistajia sekä rikoksesta epäiltyjä. Esitutkinnan aikana kolme henkilöä on ollut kiinniotettuna, joista yksi on ollut vangittuna ja yksi on edelleen vangittuna. Poliisi epäilee kolmen eri henkilön syyllistyneen asiassa rikokseen. Poliisi ei epäile heidän kaikkien yksissä tuumin tehneen rikoksia vaan heidän osallisuutensa tapahtumiin vaihtelevat. Esitutkintapöytäkirjat on toimitettu tänään 29.11.2019 Itä-Suomen syyttäjäalueelle syyteharkintaa varten.

Poliisi jatkaa torstaina 5.10.2019 kello 01-06 Imatran Vuoksenniskalla ja Paajalassa sekä Lappeenrannan Joutsenossa tapahtuneiden jätekatosten sytyttämisten tutkintaa. Poliisi epäilee paloja tahallaan sytytetyiksi ja tapahtumia tutkitaan epäiltyinä törkeinä vahingontekoina taikka epäiltyinä tuhotöinä. Tapahtumiin liittyen poliisi on kuullut useita henkilöitä ja saanut hyvän määrän vihjeitä.

Poliisin käsityksen mukaan tapahtumilla on kuitenkin vielä todistajia ja silminnäkijöitä, jotka kaikki eivät ole vielä ottaneet yhteyttä poliisiin. Poliisi pyytää kaikkia tapahtumista tietäviä ilmoittamaan asiasta soittamalla vihjepuhelimeen p. 0295 414 559, lähettämällä sähköpostia vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi taikka henkilökohtaisesti ilmoittamaan tietonsa Imatran poliisiasemalle arkisin kello 8-12.