Talous & Työllisyys,  Yritykset & Yrittäminen

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto Cursorille

Palkitun kehittämisyhtiö Cursorin henkilökuntaa Kotkan Jokipuistossa

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille ja niiden taustalla vaikuttaville yhteisöille.

Yhteisöpalkittava Cursor on työskennellyt sitkeästi suorien ulkomaisten investointien edistämiseksi yhteistyöverkostoja rakentaen.

– Rohkeus, kasvu, investoinnit, uudistuminen yhdistävät näitä voittajiaPalkitut yritykset ovat investoineet niin tuotantolaitoksiin, uusiin tuotteisiin ja palveluihin kuin henkilökuntansa osaamiseen. Kymenlaaksossa on satsattu koko maakunnan elinkeinorakenteen uudistamiseen. Palkittujen yritysten esimerkki myös kertoo, että uskallus riskinottoon kannattaa, ja siitä hyötyvät yrityksen ja sen henkilöstön lisäksi kumppanit ja koko yhteisö, luonnehtii Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola.

Yleiset palkintoperusteet liittyvät palkitun osoitettuun kykyyn saada aikaan kasvavaa ja kannattavaa kansainvälistä liiketoimintaa. Lisäksi on huomioitu, miten yritys edistää toiminnallaan esimerkiksi kestävää kehitystä, työhyvinvointia, digitaalisuutta ja muuta osaamista.

Ehdotuksen palkittavista yrityksistä ja yhteisöistä presidentille tekivät Team Finland -verkoston toimijat, muun muassa Business Finland, ELY-keskukset, Finnvera ja Ulkoministeriö. Elinkeinoelämän järjestöt antoivat ehdotuksia ehdokkaiksi.

Cursor edistää investointeja Suomeen pitkäjänteisesti

Kilpailu kansainvälisistä investoinneista kovenee ja yksi onnistumisen edellytys investointien saamisessa on pitkäjänteisyys. Cursorissa on tehty tätä invest in -työhön vaadittavaa resursointia jo vuosia. Nyt yhteisö-kategoriassa huomioitiin se, että Cursor on onnistuneesti tehnyt myös tärkeää jälkihoitoa yritysten pitämisessä alueellaan ja edistänyt merkittävien jatkoinvestointien saamisessa Suomeen. Yksin Googlen investoinnit tulevat yltämään 2 miljardiin euroon Suomessa.

– Maailmanlaajuisesti toimivien yritysten investoinnit KotkanHaminan seudulle osoittavat, että pitkäjänteinen työ seudun kehittämiseksi tuottaa tulosta, että teollisuutta kohdanneen rakennemuutoksen aiheuttamat haasteet on voitettu ja että seudun tulevaisuuteen luotetaan. Kiitämme lämpimästi kaikkia seudun toimijoita, jotka ovat olleet mukana mahdollistamassa tämän kehityksen, sanoo KotkanHaminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n toimitusjohtaja David Lindström.

Cursorin tehtävänä on houkutella investointeja seudulle, kehittää ja tukea seudulla toimivia yrityksiä ja luoda puitteet uudelle yritystoiminnalle sekä kehittää matkailua. Cursorin omistavat alueen viisi kuntaa: Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä yhdessä seudun teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten** kanssa. Aluekehitysyhtiö on tehnyt erinomaista yhteistyötä myös alueensa rajojen ulkopuolella muiden aluetoimijoiden sekä kansallisen toimijan Invest in Finlandin kanssa.

**Saimaa Capital Oy, Stora Enso Oyj, DuPont Inc. (Danisco Sweeteners), Ahlström Capital Oy, Kymenlaakson Osuuspankki, Sampo Oyj ja Steveco Oy