Hamina,  Imatra,  Kymenlaakso,  Lappeenranta

Elisa paransi yhteyksiään Kotkassa, Haminassa Lappeenrannassa, Imatralla ja Luumäellä

Loppuvuoden 2019 aikana Elisa on parantanut verkkoaan muun muassa Kotkan Mussalossa ja Haminan Etelä-Poitsilassa*. 4G-verkon kapasiteettia on parannettu ja verkkoa laajennettu, joka takaa Elisan asiakkaille entistä toimivammat mobiiliyhteydet. Kiinteän verkon vahvistukset taas antavat yhä useammalle suomalaiselle mahdollisuuden hankkia jopa gigan nopeuden tarjoavan Elisan kuituyhteyden.

Lappeenrannassa Elisa on parantanut verkkoaan muun muassa Lappeenrannan Märkälässä, Imatran Pätilänhaassa ja Luumäen Taavetissa*.

–  Rakennamme uutta 5G-verkkoa nopeasti, mutta olemassa olevien verkkojen vahvistaminen ja laajentaminen on vähintään yhtä tärkeää, jotta asiakkaillamme on laadukkaat yhteydet käytössään eri elämäntilanteissa. Pyrimme aina reagoimaan nopeasti jos huomaamme, että kapasiteettia tai uusia yhteyksiä tarvitaan lisää tietyllä alueella, Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Ari Punkkinen kertoo.

Elisalla Suomen kattavin 5G-verkko

Elisa on vahvistanut 5G-edelläkävijän asemaansa loppuvuoden aikana avaamalla uusia 5G-verkkoja eri puolelle Suomea. Tällä hetkellä Elisalla on 5G-verkkoja jo 13 paikkakunnalla; Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Seinäjoella ja Vaasassa.  Elisa toi ensimmäisenä operaattorina Suomessa myyntiin 5G-päätelaitteet ja -liittymät loppukeväästä 2019.

– 5G on laajentunut Elisan toimesta nopeasti ja vauhti kiihtyy vuonna 2020. Meillä on jo tuhansia 5G-asiakkaita ja määrä kasvaa jatkuvasti verkkojen laajentuessa. Suomalaiset ovat odotetusti ottaneet uuden mobiiliteknologian erittäin innostuneesti vastaan. Ensimmäisiä kaupallisia 5G-palveluitakin on jo nähty ja niiden määrä kasvaa lähivuosina räjähdysmäisesti, Punkkinen uskoo.

5G tarjoaa jopa kymmenkertaisesti nopeammat mobiiliyhteydet, lyhyen viiveen sekä muita mobiiliverkkoja merkittävästi suuren kapasiteetin, joka mahdollistaa käytännössä ruuhkattoman verkon. Elisa tarjoaa asiakkailleen tietyillä alueilla myös 5G Kotinetti -palvelua, jonka mahdollistaa uuden teknologian käyttämisen kodin nettiyhteytenä.

Elisan verkon saatavuustiedot löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa Elisan 4G-verkosta: https://elisa.fi/vertaaverkkoja/ ja 5G:n edistymisestä osoitteessa www.elisa.fi/5g

*Kaupunginosat, joissa on vahvistettu Elisan mobiili- ja kiinteää verkkoa:

Kotka: Mussalo, Vasikkasaari, Katariina, Takakylä, Metsola, Jylppy, Munsaari, Turvala, Ylänummi, Helilä, Metsäkulma, Hakamäki, Karhuvuori, Aittakorpi

Hamina: Etelä-Poitsila

Lappeenranta: Märkälä, Kimpinen, Hartikkala, Kourulanmäki, Hyrymäki, Lapvesi, Reijola, Ilottula, Armila, Uusi Ahvenlampi, Ravikangas, Joutsenkoski, Kesola, Pajarila

Imatra: Pätilänhaka, Rajapatsas, Uusikylä, Mansikkala, Pelkola, Imatrankoski, Petsamo, Tuulikallio, Immola

Luumäki: Taavetti