Kaakkois Suomi,  Lappeenranta,  Yritykset & Yrittäminen

Varte vahvistaa toimintaansa Kaakkois-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla

Varte perustaa alueyksikön Kaakkois-Suomen alueelle Lappeenrantaan. Varte on kehittänyt viime vuosina toimintojaan vahvasti tasaiseen ja kannattavaan kasvuun.

Varte Oy vahvistaa organisaatiotaan Kaakkois-Suomen alueella ja perustaa Lappeenrantaan alueyksikön. Yksikön aluejohtajaksi on nimitetty Seppo Tokkola, 58 vuotta.

Tokkola on toiminut alueella pitkään, aiemmin mm. Lemminkäinen Talo Oy:n aluejohtajana. Tokkola siirtyy nyt uuteen tehtäväänsä Pallas Rakennus Kaakkois-Suomen toimitusjohtajan tehtävästä. Tokkola on aloittanut uudessa tehtävässään 3.5.2021 ja hänen toimipaikkansa on yhtiön Lappeenrannan toimipiste. Lappeenrannan alueyksikössä on myös aloittanut 6.4.2021 Vesa Huikko laskentapäällikkönä.

– Varte on vakavarainen, hyvin hoidettu ja johdettu yhtiö. Minulla on ilo liittyä joukkueeseen, jonka arvomaailma sopii hyvin omaan ajatteluuni, kertoo Seppo Tokkola

Lappeenrannassa miltei koko työuransa tehneellä Tokkolalla on vahva tuntemus Kaakkois-Suomen rakentamisesta ja sen markkinatilanteesta. Varten tavoitteena on aloittaa jälleen alueella Varten oma asuntotuotanto pienen tauon jälkeen ja sen eteen on tehtävä aktiivisesti hankekehitystä. Asuntorakentaminen on Tokkolan vahvuus ja asuntorakentamisen jatkumoon Lappeenrannassa Tokkola uskoo vahvasti edelleen.

– Oman asuntotuotannon tekeminen vaatii vahvaa perustaa taloudellisesti, mutta myös hallinnollista tukea. Taustalla on nyt osaava perheyritys, joten tuon soppaan oman osaamiseni varsin mieluusti, Tokkola kertoo.

– Lappeenrannan ja ympärillä olevien kuntien alueella on tulossa toki myös kilpailu-urakointia ja siinä aiomme olla mukana. On hienoa, että Varte panostaa taas Kaakkois-Suomen alueelle ja tuo osaltaan tervettä kilpailua ja vaihtelua Lappeenrannan rakentamiseen, Tokkola jatkaa

Alueyksikön perustaminen Kaakkois-Suomeen on jatkumoa Varten kasvun vahvistamiselle. Varte on rakentanut Lappeenrannan alueella aiemminkin ja yhtiön juuret ovat Kouvolassa.

– Alueyksikön perustaminen on meille looginen luonnollinen jatkumo. Sepon ja Vesan vahvan kokemuksen myötä saamme varmasti oman jalansijan Lappeenrannasta – projekti kerrallaan ilman paineita, kertoo Varte-konsernin toimitusjohtaja Arto Jokinen.

Varten Lahden alueyhtiö Varte Lahti Oy toimii tuloksekkaasti omana yhtiönään ja rakentaa Lahden alueelta aina Keski-Uudenmaan kaupunkeihin saakka ulottuvalla alueella. Yhtiötä johtaa edelleen menestyksekkäästi toimitusjohtaja Juha Sankari.

Varte on suomalainen yli 25 vuotta rakennusalalla toiminut perheyritys. Varte tekee asuin- ja toimitilarakentamista, ja on erikoistunut niin uudis- kuin korjausrakentamiseen. Konsernin liikevaihto 30.9.2020 päättyneellä tilikaudella oli 108,9 miljoonaa euroa.