Kaakkois Suomi

Tältä näyttää Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen uusi panssaroitu poliisiauto – Hevi on Mörköä kestävämpi ja asuu toistaiseksi Lappeenrannassa

Tarkkasilmäinen on saattanut huomata Lappeenrannassa tai Kotkassa liikkuvan poliisiauton, joka ei näytä aivan tavalliselta virka-autolta. Huomio pitää paikkansa, sillä Kaakkois-Suomen poliisi on saanut käyttöönsä panssaroidun poliisiauton, jota kutsutaan myös Heviksi. Sillä parannetaan poliisin suorituskykyä ja ensivastetta sellaisilla vaativilla tehtävillä, joilla tarvitaan luotisuojattua kalustoa ja valitettavasti niitäkin tehtäviä poliisilla riittää. Reilun vuoden aikana Hevi-autoilla on hoidettu koko Suomessa yli sata uhka- tai varautumistehtävää ja tämän lisäksi autoilla on hoidettu tuhansia tavanomaisia hälytystehtäviä.


Panssaroidun poliisiauton näkyminen liikenteessä ei yleensä tarkoita sitä, että jotain erityistä tai vaarallista olisi tapahtumassa. Autoa käytetään partioinnin lisäksi muun muassa valtiovierailuiden, yleisötapahtumien ja muiden tilaisuuksien turvaamistehtävissä, poliisin hälytystehtävillä sekä tietyissä erityistehtävissä.

Panssaroitu poliisiauto on virallisemmin Mercedes-Benz G280 CDI LAPV 5.4 -ajoneuvo, joita poliisihallitus on hankkinut vuosina 2018–2019 poliisiyksiköiden käyttöön 15 kappaletta poliisin työturvallisuuden ja omasuojan parantamiseksi.

Uusi poliisiajoneuvo

Auto on merkiltään Mercedes-Benz G280 CDI LAPV 5.4.

Rekisteröity kuorma-autoksi painonsa vuoksi.

Ajoneuvoissa on normaalin poliisin hälytysajoneuvon tekninen varustus ja satelliittipuhelimet.

Päästöluokka on vähintään Euro III.