Seurakunnat

Pyhäinpäivän 2.11. tapahtumat Kotka-Kymin seurakunnassa: Pyhäinpäivänä sytytetään kynttilät kuolleiden muistolle

Pyhäinpäivää vietetään lauantaina 2.11. Pyhäinpäivä on Suomessa hiljainen ja harras päivä, jolloin omaiset vievät edesmenneiden läheistensä haudoille kynttilöitä, seppeleitä ja kukkia.

Alun perin pyhäinpäivä oli omistettu kaikille uskonsa puolesta kuolleille marttyyreille. Nykyään päivä on yleinen muistojuhla kaikille vainajille uskonnosta riippumatta.

Kirkoissa pyhäinpäivä on neljänneksi suosituin kirkkovuoden pyhistä. Jumalanpalveluksissa ja hartauksissa muistetaan viime pyhäinpäivän jälkeen kuolleita seurakuntalaisia. Heidän nimensä luetaan ja heidän muistokseen sytytetään kynttilöitä.

Pyhäinpäivän 2.11. tapahtumat Kotka-Kymin seurakunnassa

Klo 10 pyhäinpäivän sanajumalanpalvelus Kymin kirkossa

Luetaan viime vuoden aikana Kymin vanhalle hautausmaalle, Helilän hautausmaalle, Helilän kappelihautausmaalle, Hurukselan hautausmaalle ja Kirkonmaan saarihautausmaalle haudattujen nimet ja sytytetään muistokynttilät.

Klo 15 pyhäinpäivän sanajumalanpalvelus Kotkan kirkossa

Luetaan viime vuoden aikana Parikan hautausmaalle, Kotkan vanhalle hautausmaalle, Mussalon hautausmaalle, mereen ja muualle haudattujen nimet ja sytytetään muistokynttilät.

Klo 15 hartaus Metsäkulman kappelissa

Luetaan viime vuoden aikana Metsäkulmalle haudattujen nimet ja sytytetään muistokynttilät.

Klo 17 hartaus Laajakosken kappelissa

Luetaan viime vuoden aikana Laajakoskelle haudattujen nimet ja sytytetään muistokynttilät.

Klo 17 Langinkosken kirkossa Lauluja särkyneille -kirkkohetki

Petri Laaksosen ja Anna-Mari Kaskisen laulujen ympärille rakentuva kirkkohetki.  Lisäksi runoja, raamatun tekstejä ja rukousta. Tilaisuutta on toteuttamassa Lauluyhtye Seksti, säestys Jarmo Kaijansinkko ja soitinyhtye, sekä pastori Maarit Alhosaari ja Jari Lippo.

Klo 12-19 kahvikärry Ruustinna ja papisto päivystää Parikan hautausmaalla.

Klo 19 Kotkan Kantaattikuoron konsertti Mozart: Requiem yhteistyössä Kaakon Kamarikuoron ja Kotkan seudun musiikkiopiston kanssa Kotkan kirkossa.