Kymsote,  Terveydenhoito

Kymenlaakson keskussairaalan infektiopäivystyksen järjestelyt muuttuvat maanantaina 3.5.2021 klo 08 alkaen

Karttakuva KOKS:n sisäänkäynneistä tähän muutokseen liittyen (3.5. alkaen).

Maanantaista 3.5.2021 alkaen myös päiväaikainen kulku Kymenlaakson keskussairaalan infektiopäivystykseen tapahtuu Hyväntuulentien puolelta ovesta G5. Paikalle tulee opasteet, jotka ohjaavat infektio-oireiset ovelle G5 ja muut ovelle G6. Ovet ovat vierekkäin. Ovella G5 on ovikello, jota asiakkaan tulee saapuessaan painaa vuorokaudenajasta riippumatta

Infektiopäivystyksen sisäänkäynnin edustalla on kontti, joka toimii tarvittaessa odotustilana. Käynti konttiin tapahtuu vain päivystyksen henkilökunnan ohjaamana.

Infektiopäivystykseen tulee hakeutua, jos hoidettava vaiva vaatii päivystyksellistä hoitoa ja samanaikaisesti epäillään infektiota. Muut infektiopotilaat hoidetaan infektiovastaanotolla, joka toimii ajanvarauksella keskussairaalalla entisen päivystyksen tiloissa. Sisäänkäynti on rampin kautta. Kouvolassa infektiovastaanotto on Marjoniemen terveysasemalla.

Ennen infektiopäivystykseen hakeutumista:  

– Jos sinulla on koronan oireita, tee koronavirustaudin oirearvio sähköisesti Omaolo- tai Koronabotti-palvelussa ja seuraa saamiasi ohjeita

– Jos et voi käyttää sähköisiä palveluita tai tarvitset kiireellistä apua, soita Kymsoten Päivystysapuun 116117. Kuuntele nauhoitteen ohjeet rauhassa loppuun asti ja seuraa saamiasi ohjeita.

– Hätätilanteessa soita 112.

– Valtakunnallinen koronapuhelin 0295 535 535 tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Huom: palvelusta ei saa omaa terveyttä koskevaa neuvontaa tai päivystyksellistä apua.

– Tekstiviestineuvonta 050 902 0163. Neuvontaa tarjotaan tekstiviestitse henkilöille, jotka eivät esimerkiksi kuulovamman tai muun syyn takia voi soittaa puhelimella.

Toimintaohjeet kootusti:

https://korona.kymsote.fi/