Kymenlaakso,  Terveydenhoito

Kausi-influenssarokotukset riskiryhmille alkamassa Kymenlaaksossa

Maksuttomat kausi-influenssarokotukset riskiryhmille alkavat Kymenlaaksossa pääsääntöisesti 25. marraskuuta.

Rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta viikoilla 48 ja 49. Kymsoten alueella rokotetaan tällöin kaikissa Kymenlaakson kunnissa, kuudessatoista rokotuspaikassa.

Riskiryhmille tarkoitetut maksuttomat influenssarokotukset alkavat Kymenlaaksossa 25. marraskuuta. Rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta viikoilla 48 ja 49. Poikkeuksena on Pyhtää, jossa rokotukset alkavat jo viikolla 47. Kymsoten alueella rokotetaan näillä viikoilla kaikissa Kymenlaakson kunnissa, kuudessatoista rokotuspaikassa. Lisäksi mm. neuvolan asiakkaita rokotetaan omissa neuvoloissa.

Rokotuksiin pyydetään ottamaan mukaan Kela-kortti ja suositellaan helposti riisuttavaa vaatetusta. Alle 65-vuotiaat, ei-riskiryhmään kuuluvat, joilla on itse hankittu rokote mukanaan, voidaan myös rokottaa samoina rokotusaikoina.

Kattavat tiedot rokotuspaikoista ja aikatauluista löytyvät Kymsoten verkkosivuilta www.kymsote.fi/kausi-influenssarokotukset.

Kymenlaaksossa riskiryhmille rokotuksia terveysasemilla, kauppakeskuksissa, kirjastossa…

Haminassa rokotetaan pääkirjaston Kaspersalissa.

Kouvolassa rokotuspaikkoja ovat Kouvolan, Elimäen, Jaalan, Keltakankaan, Korian ja Valkealan terveysasemat, Kuusankoskella entisen terveysaseman tilat sekä terveys- ja hyvinvointipiste Virtaamo kauppakeskus Valtarissa.

Kotkassa rokotuspaikkoja ovat kauppakeskus Pasaati, Karhulan terveys- ja hyvinvointipiste ja Korttelikoti Muorikka Länsi-Kotkassa.

Miehikkälässä rokotetaan terveysasemalla viikolla 49.

Pyhtäällä rokotetaan terveysasemalla viikoilla 47 ja 48.

Kenelle maksuton influenssarokote?

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä: sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, kaikki 65 vuotta täyttäneet, raskaana olevat naiset, kaikki 6 kk – 6 vuoden ikäiset lapset, neuvolaikäisen tai raskaana olevan perheenjäsenet, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri sekä varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset.

Maksuttomaan rokotukseen ovat oikeutettuja myös henkilöt, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa kuten vastaanottokeskuksissa ja vankeinhoitolaitoksissa.

Terveydenhoitaja, sairaanhoitaja tai lääkäri arvioi, kuuluuko rokotettava maksuttoman rokotuksen kohderyhmään. Jos henkilö ei kuulu kohderyhmään, hän voi hankkia rokotteen itse ja hänetkin voidaan rokottaa yleisinä rokotuspäivinä. (Lähde THL)