Kymsote

Haminan uusi perhekeskus avautuu pääsiäisen jälkeen

Haminaan avautuu pääsiäisen jälkeen uusi perhekeskus, joka on Etelä-Kymenlaakson ensimmäinen yhteisissä tiloissa toimiva lapsiperheiden palveluverkosto. Perhekeskus kokoaa nykyisin hajallaan olevia lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalveluja saman katon alle.

Haminan perhekeskuksen uudet tilat ovat terveysaseman yhteydessä, osoitteessa Reutsinkatu 1, 2.krs.

Uuden perhekeskuksen tiloissa saneeraus on nyt loppusuoralla ja tiloihin päästään muuttamaan pääsiäisviikolla. Toiminta tiloissa käynnistyy täydellä teholla 19.4.2022 alkaen.

Kulku perhekeskukseen tapahtuu Haminan terveysaseman pääovesta, josta opasteet ohjaavat perille. Myöhemmin keväällä kulku tulee tapahtumaan sisäpihan kautta. Mikäli toiminta käynnistyy työtaistelutilanteessa, osa perhekeskuksen palveluista toimii rajoitetusti.

Perhekeskuksen tiloissa Haminan lapsiperheitä palvelevat neuvola, perheneuvola, lasten kuntoutuksen toiminta- ja fysioterapeutti, lapsiperheiden sosiaalityö, perhetyö sekä lapsiperheiden kotipalvelutyöntekijä. Tiloissa järjestetään myös matalan kynnyksen kohtaamispaikkatoimintaa.

Virolahti ja Miehikkälä kuuluvat Haminan perhekeskukseen. Perhekeskuksen työntekijät tekevät työtä tiiviisti yhdessä. Haminan, Virolahden ja Miehikkälän sivistyspalvelut, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijat sekä järjestöt ja seurakunnat ovat osa perhekeskusverkostoa. Verkostotyö on jo vahvaa, mutta yhteiset tilat vahvistavat sitä nyt entisestään. Näin lapsi ja perhe saavat tarvitsemaansa asiantuntemusta ja tukea entistä nopeammin ja joustavammin, samasta paikasta.

Perhekeskuksen työntekijät tekevät työtä tiiviisti yhdessä. Haminan sivistyspalvelut, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijat sekä järjestöt ja seurakunnat ovat osa perhekeskusverkostoa. Verkostotyö on jo Haminassa vahvaa, mutta yhteiset tilat vahvistavat sitä nyt entisestään. Näin lapsi ja perhe saavat tarvitsemaansa asiantuntemusta ja tukea entistä nopeammin ja joustavammin, samasta paikasta.

Kymenlaaksossa perhekeskustoimintaa kehitetään osana Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskusta kansallisen perhekeskustoimintamallin mukaisesti. Perhekeskustoiminnalla tavoitellaan lapsiperhepalveluiden parempaa yhteensovittamista ja tätä kautta helposti saatavilla olevaa, oikea-aikaista ja vaikuttavampaa tukea lapsiperheille.

Tilasuunnittelussa tavoitteena on tulevina vuosina koota lapsiperhepalveluita perhekeskuksiin koko Kymenlaakson alueella.

Lue lisää perhekeskustoiminnasta: www.kymenlaaksonperhekeskus.fi