Poliisi

Varkauksia ja rattijuopumuksia Etelä-Kymenlaaksossa: Poliisilla vilkas viikonloppu Kotkassa, Pyhtäällä ja Haminassa

Perjantaina iltapäivällä poliisi pysäytti henkilöauton kuljettajan Metsolassa. Kuljettajalla ei ollut vaadittavaa ajo-oikeutta. Kuluneen vuoden aikana kuljettajalla 16 aiempaa oikeudetta ajoa.

Poliisin suorittaessa liikennevalvontaa Haminassa, ajoi ohi kilvetön mopoilija, joka ei pysähtynyt poliisin pysähtymiskäskystä huolimatta. Paetessaan poliisia kuljettaja aiheutti useita vaaratilanteita. Mopoilija tavoitettiin kotoa ja hänen ajokortti saatiin poliisin haltuun.

Helsingintiellä Haminassa poliisin suorittamassa liikennepysäytyksessä kävi ilmi, että henkilöauton kuljettaja oli päihtynyt. Puhalluskokeen ja huumepikatestin perusteella kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Huutjärvellä Hirventiellä puoli kahdelta yöllä poliisin pysäyttämäksi tulleen mopoilijan epäillään syyllistyneen puhalluskokeen perusteella törkeään rattijuopumukseen. Lisäksi mopo oli rekisteröimätön.

Puoli kolmelta perjantain ja lauantain välisenä yönä Reitkallintiellä poliisi pysäytti henkilöauton kuljettajan, jonka epäillään syyllistyneen huumepikatestin perusteella huumausaineen käyttörikokseen ja rattijuopumukseen.

Lauantai-iltapäivällä Tilkuntiellä Haminassa kohtaamistilanteessa henkilöauto väistäessään lava-autoa ajautui ojaan. Lava-auton kuljettaja ei jäänyt selvittämään tilannetta, mutta poliisi tavoitti kuljettajan myöhemmin. Kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Viime viikon aikana ja viikonloppuna on poliisille ilmoitettu myös useita polkupyörien ja sähköpolkupyörien varkauksia Haminassa ja Kotkassa.

Lisäksi on tehty useampi ilmoitus anastetuista sähköpyörien ohjauspaneelien anastuksista.