Rikokset,  Vaalimaa

Vaalimaalla vaarallisia esineitä ja rattijuoppoja — Sähkölamautin, tutkanpaljastin, kumiluoteja, kaasusumutin, teleskooppipatukka

Rajavartiolaitos epäilee virolaista miestä rattijuopumuksesta Vaalimaan rajanylityspaikalla. Henkilö saapui Suomeen 26.1., ja rajatarkastuksessa hänet puhallutettiin. Puhallutuksen tulos oli 0,43 mg/l. Myös venäläistä miestä epäillään rattijuopumuksesta. Hän saapui sisämaasta Vaalimaan rajanylityspaikalle 24.1. Hänen puhallutuksensa tulos oli 0,36 mg/l. Miehet olivat liikkeellä henkilöautoilla, ja Rajavartiolaitos määräsi heidät väliaikaiseen ajokieltoon. Rattijuopumuksen raja on 0,22 mg/l alkoholia uloshengitysilmassa tai 0,5 promillea.

Venäläisen miehen epäillään syyllistyneen vaarallisen esineen hallussapitoon, paljastinlaiterikkomukseen ja lievään ampuma-aserikokseen Vaalimaan rajanylityspaikalla 25.1. Hän saapui Venäjältä Suomeen henkilöautolla, josta löytyi sähkölamautin, kumiluotipatruunoita ja tutkanpaljastin. Vaalimaan rajanylityspaikalla myös toisen venäläisen miehen epäillään syyllistyneen lievään ampuma-aserikokseen ja vaarallisen esineen hallussapitoon. Hänen hallustaan löytyi sähkölamautin ja kaasusumutin 22.1.

Nuijamaan rajanylityspaikalla venäläisen miehen autosta löytyi teleskooppipatukka hänen saapuessaan Suomeen 22.1. Myös häntä epäillään vaarallisen esineen hallussapidosta.