Yritykset & Yrittäminen

Radio Kaakko lopettaa toimintansa

Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa toimiva Radio Kaakko hakeutuu konkurssiin ja lopettaa lähetykset FM-taajuuksilla elokuun lopussa. Paikallisradion taustalla oleva Oy Mediasumma Ab on jättänyt konkurssihakemuksen Kymenlaakson käräjäoikeuteen maanantaina. Radio Kaakolla oli taajuudet Kotkassa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa.

Mediasumma Oy Ab oli perustettu vuonna 2019. Se oli osakeyhtiö, jonka kotipaikka on Hamina, ja pääasiallinen toimiala Tuotantoyhtiö. Yhtiön toimitusjohtaja on Jalle Jari Martti Niemelä. Viralliselta nimeltään yhtiö on Oy Mediasumma Ab.

Yhtiön Mediasumma Oy Ab liikevaihto oli 157 tuhatta ja tilikauden tulos -3 tuhatta. Liikevaihto nousi 55,4%. Liikevoittoprosentti oli -0,6%. Tiedot perustuvat yhtiön viimeisimpään tilinpäätökseen vuodelta 2022.

Radion Kaakon hallituksen puheenjohtaja Jami Kananen ja toimitusjohtaja Jalle Niemelä toteavat yhtiön talouden romahtaneen koronapandemian ja Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan aiheuttamien ongelmien takia.

Radio Kaakolla on vuoden 2029 loppuun voimassa oleva ohjelmistolupa. Aseman kuuntelijamäärä on RadioMedian julkaisemien lukujen perusteella ollut noin 10 000 kuuntelijaa viikossa. Luvut ovat vuosilta 2021-2022.

HAVAINTOJA: Vuonna 2021 Lappeenranta tuli mukaan Radio Kaakon kuuluvuusalueeseen

Kotkan ja Kouvolan seuduilla Kymenlaaksossa kuuluva paikallisradioasema Radio Kaakko laajeni marraskuun alussa kuuluvuusaluettaan Lappeenrantaan. Radio Kaakko kuului Lappeenrannan ympäristössä Tirilässä sijaitsevasta mastosta taajuudella 90,5 MHz. Uuden lähettimen teho on tässä vaiheessa 100 wattia.

Radio Kaakon toimilupayhtiö Kaasilansalmi Oy sai valtioneuvostolta kesäkuussa luvan laajentaa kuuluvuuttaan Lappeenrantaan. Yhtiön ohjelmistotoimilupa on voimassa vuoden 2029 loppuun.

Kaasilansalmi Oy on perustettu vuonna 1990. Se on osakeyhtiö, jonka kotipaikka on Hamina, ja pääasiallinen toimiala Tapahtumajärjestäjä. Yhtiön toinen toimiala on kulttuuripalvelut.

Yhtiön Kaasilansalmi Oy liikevaihto oli 20 tuhatta ja tilikauden tulos -8 tuhatta. Liikevaihto laski 9,1%. Liikevoittoprosentti oli -20,6%. Tiedot perustuvat yhtiön viimeisimpään tilinpäätökseen vuodelta 2022.

06/2022 päättyneellä tilikaudella yhtiöllä oli 1 työntekijä. Työntekijämäärä pysyi samana verrattuna edelliseen tilikauteen.

Varsinainen jäsen  on asiakastiedon mukaan Niemelä Jalle.