Kotka,  Kulttuuri

Pertsa ja Kilu -elokuvan valmistelut käynnissä Kotkan-Haminan seudulla – Nelonen Media vahvana yhteistyökumppanina

Pertsa ja Kilu -elokuvan kuvauksiin liittyvät valmistelut ovat täydessä käynnissä Kotkan-Haminan seudulla. Elokuvan yhtenä vahvana yhteistyökumppanina tulee olemaan Nelonen Media, joka on hankkinut elokuvateatteri- ja sekä televisio-oikeudet Taavi Vartian ohjaamaan ja käsikirjoittamaan elokuvaan. Elokuvan tarina sijoittuu Kotkaan ja perustuu Väinö Riikkilän nuorisoromaaneihin. Muulta osin elokuvan valmisteluja vievät eteenpäin Taavi Vartia Tuotannot Oy ja Warner Bros International Television Production Finland Oy yhteistyössä Cursor Oy:n/Kaakon elokuvakomission kanssa.

Seudun paikallisen kaksikon Olavi Kiiskin (Pertsa) ja Oskari Mustikkaniemen (Kilu) lisäksi elokuvan muissa päärooleissa tullaan näkemään mm. Elsa Saisio, Elias Westerberg sekä Turkka Mastomäki.

Pertsa ja Kilu -elokuvan ohjaaja Taavi Vartia kertoo uuden Pertsa ja Kilu -elokuvan olevan ennen kaikkea tarina ystävyydestä.

“Uuden ajan Pertsa ja Kilu on suuri toimintaseikkailu kaiken ikäisille. Se on kertomus rohkeudesta, kekseliäisyydestä ja mielikuvituksen voimasta. Ennen kaikkea elokuva on energiaa uhkuva tarina ystävyyden voimasta – kuinka kolhuja saanut ystävyys lopulta voittaa ja auttaa yli karikkojen”, sanoo Vartia.

Nelonen Median kotimaisen elokuvan päällikkö Antti Luusuaniemi iloitsee siitä, että Nelonen Median leffalevitys laajenee jo toisella koko perheen elokuvalla. Hän uskoo Pertsa ja Kilu -elokuvan kiinnostavan kaiken ikäisiä elokuvan ystäviä.

“Pertsan ja Kilun tunnettuus ja vahva tarina toivottavat useammankin sukupolven tervetulleeksi yhdessä elokuvateattereihin. On hienoa päästä levittämään seikkailuelokuvaa, jota voi mennä katsomaan koko perheen voimin. Taavi Vartia on Suomen ykkösohjaajia ja hallitsee suvereenisti Pertsan ja Kilun jännittävän maailman. Itselläni on ollut etuoikeus näytellä Taavin ohjauksessa Sykkeessä. Hän on erinomainen näyttelijäohjaaja ja saa varmasti nuoret tähdet loistamaan valkokankaalla. Taavin elokuva on niin nuorille kuin vanhemmillekin Pertsa ja Kilu -faneille ja tulee varmasti täyttämään elokuvateattereiden salit”, uskoo Luusuaniemi.

Pertsa ja Kilu -elokuvaa tullaan kuvaamaan Kotkan-Haminan seudulla ainakin ensi kesänä 2020, mutta talvikuvauksistakin käydään neuvotteluja.  ”Seudulla on kuvattu viime vuosien aikana useampia elokuvia- ja TV-sarjoja, jotka ovat lisänneet seudun näkyvyyttä sekä positiivista kiinnostusta elokuvaa-alaa kohtaan. Kotkalaisena tarinana Pertsa ja Kilu on monelle tuttu ja uusi elokuva on herättänyt mielenkiintoa hankkeen alkumetreistä lähtien”, toteaa Kaakon elokuvakomission projektipäällikkö Johanna Kunttu.