Kymenlaakso,  Liikenne & Logistiikka

Kymenlaaksolaisille Pakettipiste-automaatteja Prismoihin ja S-markettiin – Nuoret aikuiset ahkeria verkosta ostajia ja pakettiautomaattien käyttäjiä

Odotettu alekampanja Black Friday käynnistää 23.11. pakettisesongin, joka jatkuu joulun yli tammikuun alennusmyynteihin saakka. Valtakunnalliseen kyselyyn vastanneista kolmannes aikoo tehdä Black Fridaysta verkkokauppaostoksia, ja varsin moni haluaa noutaa tuotteet pakettiautomaatista. Pakettipiste vastaa käynnistyvään sesonkiin tuomalla pakettiautomaatit Kotkan ja Kouvolan Prismoihin sekä Haminan S-markettiin. Ne kuuluvat osaksi Pakettipisteen valtakunnallista 300 automaatin verkostoa.

Pakettipisteen teettämän kyselyn mukaan hieman vajaa kolmannes vastaajista uskoo hyödyntävänsä Black Fridayn tarjouksia ja tekevänsä verkkokauppaostoksia. Alelöytöjen tekeminen houkuttelee etenkin nuoria aikuisia; neljä kymmenestä 25-34 -vuotiaasta aikoo hyödyntää viikonlopun mittaiseksi venyneen alekampanjan tarjouksia, joista osa kääräistään pukinkonttiin. Toimitusnopeus on vastaajille niin ikään tärkeä tekijä, ja kyselyn perusteella miehet ovat naisia malttamattomampia pakettien odottajia.

Verkkokauppatoimitukset halutaan pakettiautomaattiin

Verkkokaupasta Black Friday -löytöjä tekevistä vastaajista noin kolmannes haluaa noutaa ostoksensa pakettiautomaatista, näin myös kymenlaaksolaisten keskuudessa.

Pakettiautomaatti on erityisesti 25-44 -vuotiaiden vastaajien suosiossa, sillä lähes puolet haluaa noutaa verkkokauppaostoksensa kodin lähellä sijaitsevasta pakettiautomaatista itsepalveluna. Etenkin naiset ovat aktiivisia pakettiautomaattien käyttäjiä.

‒ Pakettiautomaattien suosio on lisääntynyt erityisesti työikäisten keskuudessa. Kiireiset ihmiset arvostavat omaa aikaansa, ja pakettiautomaatista voi hakea verkkokauppaostoksensa silloin kun itsestä tuntuu, aina aamuvarhaisesta iltamyöhään tai vaikka viikonloppuna, kertoo Pakettipisteen toimitusjohtaja Janne Mansukoski.

Nopeat aamutoimitukset myös kymenlaaksolaisille

Pakettipisteen automaatit on otettu käyttöön Kotkan ja Kouvolan Prismoissa sekä Haminan S-marketissa. Itsepalveluperiaatteella toimivat noutopisteet löytyvät arjen liikkumispaikoista.

‒ Näemme, että pakettiautomaatit ovat tärkeä lisäpalvelu asiakkaillemme, sillä he voivat muun asioinnin yhteydessä noutaa paketteja kauppojen laajoina aukioloaikoina, toimitusketjun päällikkö Mari Nenonen S-ryhmän vähittäiskaupasta toteaa.

‒ Paketit jaetaan automaatteihin arkiaamuisin ja lauantaisin aamulla kello 05-09, eli lähetyksen voi hakea jo aamupäivällä tai työpäivän aikana. Nyt paketti odottaa hakijaansa, eikä toisin päin, kertoo myyntijohtajaJuha Teinilä Pakettipisteeltä.

‒ Marraskuun ensimmäiseen viikonloppuun mennessä asennetaan eri puolille Suomea noin 60 automaattia ja lähiviikkojen kuluessa vielä 100 lisää. Alkuvuoteen 2019 mennessä Pakettipiste palvelee jo 300 automaatin valtakunnallisella verkostolla, joka tulee vielä laajenemaan, jatkaa Juha Teinilä.

Eri verkkokauppatilaukset yhteen noutopisteeseen

Pakettipisteen automaateista voi noutaa Matkahuollon, PostNordin ja DHL Expressin kuljettamat paketit Pakettipisteen omien lähetysten lisäksi.

‒ Haluamme palvella kuluttajia nopeilla aamutoimituksilla ja laajalla valtakunnallisella verkostolla, joka kattaa Suomen keskeisimmät postinumeroalueet. Lähialueen Pakettipisteen automaattiin on jatkossa helppo ohjata niin kotimaisista kuin ulkomaalaisista verkkokaupoista tehdyt ostokset, eli noutaa ne samasta paikasta, Teinilä summaa.

Miehet eivät malta odottaa pakettejaan

  • Pakettipisteen kyselyn mukaan verkkokaupasta ostaneista kolmannes (33 %) odottaa saavansa paketin noin viikon sisällä tilauksesta.
  • Lähes yhtä moni (27 %) haluaisi lähetyksen saapuvan 2-3 vuorokaudessa, miehistä jopa 31 prosenttia.
  • Naisilla ei ole aivan yhtä kova hoppu, sillä 37 prosenttia heistä odottaa saavansa tuotteen viikon sisällä.
  • Kiire tuntuu vähenevän iän myötä, sillä 65-75-vuotiaista vastaajista 12 prosenttia on sitä mieltä, että saapumisnopeudella ei ole lainkaan merkitystä.

Pakettipisteen automaatit Kymenlaaksossa

Kotka
Prisma Kotka

Kouvola
Prisma Kouvola

Hamina
S-market Hamina

Pakettipisteen toimeksiannosta tutkimustoimisto Bilendin M3 Panelissa 17.–21.10.2018 tehtyyn kyselyyn vastasi 1000 iältään 18‒75-vuotiasta suomalaista. Otos edustaa suomalaisia sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.