Kouvola

Kouvolaan uusi tapahtuma nuorille

Mustamanski tuo Kouvolaan täysin uudenlaisen tapahtuman. Zombeiksi pukeutuneet hahmot raahustavat kulkueessa Matkakeskukselta Kävelykatu Manskille, joka on saanut ylleen tavallista kammottavamman ulkoasun. Älä siis kävele (epä)onnesi ohi vaan liity hiljaa laahustavien epäkuolleiden joukkoon!

MUSTAMANSKI-tapahtuman Zombiekävely on tapahtuma, jossa osallistujat kuolleista heränneiksi pukeutuneina ja rooleihinsa eläytyen vaeltavat ennalta määrätyn reitin. Sen jälkeen zombiet jäävät Manskille viettämään aikaa yleisön ihastukseksi ja kauhistukseksi.

Kävelykatu Manskin valaistus on kammottavampi, kaiuttimista tulee pelottavia ääniä ja muutoinkin kadun ulkoasua on rumennettu. Penkeillä saattaa pötkötellä ruumiita, hämähäkin seitit ovat vallanneet puut ja ikkunoista kurkistelee hirviöitä. Kannattaa siis epäillä kaikkea näkemäänsä, sillä osa hirviöistä on eläviä ja osa vain ”eläviä”.

Ohjelmassa on kulkueen lisäksi tarinoita yksikätisestä yövartijasta, uskomattomia akrobaatteja ja pukukilpailu. Myös yritykset ovat mukana tarjoten teemaan sopivia tarjouksia sekä somistautuen.

Tapahtuma on suunnattu yli 18-vuotiaille ja sen suunnittelussa sekä toteutuksessa ovat mukana Kouvolan seudun ammattiopiston matkailun opiskelijat. Mukana on myös Kouvolan matkailuoppaat ry. Tavoitteena on, että nuoret tekevät nuorille tapahtuman, jollaista Kouvolassa ei vielä ole ja joka tarjoaa kouvolalaisille uuden tavan ottaa vastaan Halloween ja Pyhäinpäivä. Onhan zombiekävely alun perin Amerikasta lähtöisin oleva alakulttuurin muoto, jossa samanhenkiset, esimerkiksi kauhuleffoista tykkäävät ihmiset kerääntyvät kulkemaan sovitun reitin zombeiksi pukeutuneena ja eläytyen rooliin parhaansa mukaan, joten se sopii hyvin aloittamaan Halloweenin vieton myös meillä Suomessa. Tapahtuma tarjoaa myös mahdollisuuden esitellä maskeeraus- ja puvustustaitojaan.

Tapahtuma on avoin kaikille! Kuitenkin pyydämme huomioimaan, että zombiet, tarinat ja esitykset voivat olla aika pelottavia ja jokainen vanhempi punnitkoon itse, onko tapahtuma liian pelottava hänen alle 10 vuotiaille lapselleen.

OHJELMA

MUSTAMANSKI – ZOMBIEKÄVELY

1.11.2019 KLO 17-20.30

Kävelykatu muuntautuu zombien valtaamaksi hautausmaaksi.

klo 17.00 Zombiekulkue Matkakeskukselta Manskille
Klo 18.00 Tarina Yksikätisestä Yövartijasta keskellä Manskia. Kouvolan Matkailuoppaat ry.

Klo 19.00 Tarina Yksikätisestä Yövartijasta keskellä Manskia. Kouvolan Matkailuoppaat ry.

klo 19.30 akrobatiaesitys

Klo 20.00 Tarina Yksikätisestä Yövartijasta keskellä Manskia. Kouvolan Matkailuoppaat ry.

VALOKUVAUSPISTE klo 17.30-20.00. Kouvolan Ydinkeskusta ry:n toimiston edustalla Manskilla (Kauppalankatu 6-8). Kuvauta itsesi pisteellä ja osallistu kauhuasukilpailuun. Kouvolan Ydinkeskusta ry.


ILMOITTAUDU KULKUEESEEN
Kulkueeseen voi osallistua kuka vaan zombieksi pukeutuneena – yritykset, yhdistykset, yksityishenkilöt yms.
Zombiekaveriporukan kasaus ja asujen suunnittelu on hyvä aloittaa jo nyt. Kulkueeseen toivotaan ennakkoilmoittautumisia: 044 311 8250, toimisto@kouvolanydinkeskusta.fi.

Tapahtuman järjestää Kouvolan Ydinkeskusta ry, yhteistyössä Kouvolan Matkaoppaiden, Kouvolan Seudun Ammattiopiston ja keskustan yrittäjien kanssa.

Zombiekävely ei ole minkäänlainen mielenosoitus tai protesti, eikä siinä takana myöskään ole mitään aatteita, kysymys on yksinkertaisesti hauskanpidosta ja samanhenkisten ihmisten kanssa hengailusta.