Kotka,  Kouvola,  Liikenne & Logistiikka

Kouvola-Kotka/Hamina-ratahanke: Kotkan Kotolahden ratapihan raiteiston laajennusurakka käynnistyy toukokuussa

Myllykosken nykyisen seisakkeen laiturit uusitaan urakassa siten, että alikulkureitti laiturilta toiselle toteutuu olemassa olevan Rautakorventiellä sijaitsevan Myllykosken alikulkusillan kautta. Vanhojen matalien laiturien tilalle rakennetaan korkeat, esteettömyysvaatimukset täyttävät laiturit ja nykyinen laituripolku poistetaan seisakkeiden väliltä. Urakassa korjataan myös Myllykosken alikulkukäytävän rakenteita. Kuva: Väylä

Väylävirasto allekirjoitti sopimuksen Kotolahden ratapihan raiteiston laajennuksesta vastaavan urakoitsijan, NRC Group Finlandin, kanssa 14.5.2020. Työt alkavat välittömästi.

Kotolahden ratapihaa laajennetaan viidellä uudella raiteella vaihteineen ja myöhemmin alkavissa urakoissa toteutetaan laajennukseen liittyvät turvalaite-, sähkörata- ja vahvavirtatyöt. Laajennuksella halutaan edistää Haminan-Kotkan sataman toimivuutta ja turvallisuutta. Satama on Suomen suurin yleis-, kontti-, vienti- ja kauttakulkuliikenteen satama, joten kuljetusten sujuvuuden varmistaminen on elinkeinoelämän kannalta erittäin tärkeää.

Piirroskartta Kotolahden ratapihan töistä

”Urakoitsija aloittaa työt Kotolahdessa heti. Ensimmäisenä on vuorossa humuksen ja kasvuston poisto sekä muutaman uuden sähkörataperustuksen asennus. Kesäkuussa asennetaan vaihteita ja heinäkuun puolella alkaa raiteiden sepelöinnit, pölkytykset ja kiskotus. Kaapelireittien tulee olla valmiina heinäkuun loppuun mennessä. Kävelykulkutiet ja viimeistelytyöt saattavat urakan loppuun syksyn aikana,” hankkeen projektipäällikkö Miia Kari kertoo urakan etenemisestä.

Kotolahden urakkaan kuuluvat myös turvalaite-, sähkörata- ja vahvavirtatyöt

Sähkörataurakassa tullaan asentamaan kannatusrakenteet sekä vaihteenlämmitysjärjestelmä. Turvalaitteiden käyttöönotto tapahtuu syksyllä 2021. Näiden urakoiden urakoitsijavalintaprosessi on vielä kesken.

Kotolahden ratapihan kokonaisurakka on aikataulutettu valmistumaan vuoden 2021 loppuun mennessä.

Seuraa hanketta netissä: https://vayla.fi/kouvola-kotka-hamina

Seuraa hanketta Facebookissa: https://www.facebook.com/kouvolakotkahaminarata