Kotka,  Terveydenhoito

Kotkan kaupungin toimenpiteet koronaviruksen leviämisen estämiseksi

Kotkan kaupungin valmiusjohtoryhmä on ryhtynyt lisätoimenpiteisiin koronavirusepidemian vuoksi. Valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta jatkuvasti ja reagoi tarvittaessa muuttuvaan tilanteeseen.

*Toiminnat joissa on muutoksia*

Kotkan kaupunki peruuttaa kaikki omissa tiloissaan järjestettävät yli 500 hengen tapahtumat.

Valtioneuvosto suosittaa, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Lisäksi valtioneuvosto suosittelee, että pienempien tilaisuuksien järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksien perumista. Kotkan kaupunki noudattaa tätä suositusta.

Katariinan ja Karhulan uimahallit ja niiden liikuntatilat suljetaan 12.3.2020 alkaen toistaiseksi.

Kaupungin liikuntatiloissa ja urheiluhalleissa toiminta jatkuu, mutta tilaisuuksiin pääsy sallitaan vain toimintaan osallistuville henkilöille. Kaupungin urheilutiloihin on laadittu tarkemmat hygieniaohjeet, joita on noudatettava.

Kymi Sinfonietta peruu kaikki konserttinsa ja Kotkan Kaupunginteatteri peruu kaikki näytöksensä kevätkaudelta. Muiden kulttuurilaitosten osalta tilannetta seurataan.

*Normaalisti toimivat palvelut*

Koulut ja päiväkodit toimivat toistaiseksi normaalisti, niiden mahdollisesta sulkemisesta päättävät terveysviranomaiset. Opetustoimi ja varhaiskasvatus ohjeistavat ulkomailta palaavia perheitä erikseen.

Joukkoliikenne ja koulukuljetukset toimivat Kotkassa toistaiseksi normaalisti.

Muut kaupungin toimipisteet ja palvelut jatkavat toimintaansa normaalisti, kaikista mahdollisista palvelunmuutoksista tiedotetaan erikseen.

*Kotkan kaupungin henkilöstön ohjeistusta päivitetty*

Kotkan kaupungin henkilöstö ei osallistu tapahtumiin, joissa on paljon (kymmeniä) osallistujia. Kotkan kaupunki ei myöskään järjestä vastaavanlaisia tapahtumia. Jo sovitut tapahtumat perutaan.

Suomen ulkopuolelta tulevat vierailut siirretään, ja kaupungin henkilöstön työmatkoja on rajoitettu.