Hamina,  Kotka,  Yritykset & Yrittäminen

Kotkan-Haminan seutu näyttävästi Alihankinta 2019 -messuille Tampereelle

Kotkan-Haminan seudun metallialan ja teollisuuden palveluihin erikoistuneet yritykset, Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä (Ekami) ja kehittämisyhtiö Cursor ovat yhdessä näkyvästi mukana Alihankinta 2019 -messuilla 24. – 26.9.2019 Tampereella. Kansainväliset messut ovat alan merkittävin vuosittainen tapahtuma, johon osallistuu yli 1 000 näytteilleasettajaa 20 maasta. 

Alihankinta-messuilla ovat mukana teollisuuden alihankinnan ja teollisten palvelujen ammattilaiset Suomesta ja maailmalta. Seudun osastolla mukana ovat Cursorin ja ammattiopisto Ekamin kanssa kuusi metallialan alihankintaan, tilaustöihin ja teollisuuden palveluihin erikoistunutta yritystä: HNR-Konepaja Oy, Suptek Oy, Jalotakka Oy, Valoremontti Oy, Juhani Haavisto Oy ja Karhulan Valimo Oy.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen C-hallissa sijaitsevalla yhteisosastolla C549 tuodaan näkyvästi esille seudun vahvaa metallialan ja teollisten palvelujen osaamista ja kartoitetaan alan uusia kasvun ja kehittymisen mahdollisuuksia sekä tarjotaan tietoa Kotkan-Haminan seudusta.                     

– Seutu on ollut jo useana vuonna mukana, sillä alihankintaan erikoistuneet yritykset pitävät tapahtumaa tärkeänä yritykselleen. Messuilla yritykset tapaavat päähankkijoita, joiden menestys on enenevässä määrin kiinni osaavista, tuotteen kehittämiseen sitoutuneista alihankkijoista, kertoo myyntipäällikkö Harri Eela Cursorista.

Cursor on mukana seudulliseen yhteistyöhön keskittyvän BusinessMooringin myötä.

– Haemme sataman vahvuuksilla seudulle sijoittuvia merkittäviä teollisia toimijoita kasvavilta toimialoilta, joilla on synergiaetuja satamassa toimimiseksi ja jotka rakentuvat seudun vahvuuksiin. HaminaKotka satama on Suomen suurin yleissatama, jonka logistinen ja teollinen ympäristö tarjoaa yhdessä koko seudun yritysten kanssa erinomaisia mahdollisuuksia sijoittua ja laajentaa liiketoimintaa, Eela jatkaa.

Messujen tämän vuotisena teemana on ”Kestävä valmistus”, jonka lisäksi ajankohtaisia aiheita ovat talousnäkymät, kansainvälistyminen ja tulevaisuuden teollisuus sekä digitalisaatio, uudet innovaatiot ja tuottavuus. Vuosittain messuihin tutustuu n. 20 000 teollisuuden päättäjää ja asiantuntijaa

Messut ovat avoinna yleisölle tiistaina 24.9. klo 9–17, keskiviikkona 25.9. klo 9–17 ja torstaina 26.9. klo 9–16.