Kotka

Joulunavaus Kotkan keskustassa 23.11.2019: Kotkan joulunavaus ja Jouluiset näyteikkunat

Joulu saapuu Kotkan torille, Kauppakeskus Pasaatiin ja Kotkan liikkeisiin 23.11.2019. Kotkan kauppatorilla ohjelma alkaa klo 10.45. Korvatunturin tontut -orkesteri soittaa jouluista musiikkia klo

10.45, 11.15, 12.15 ja 13. Perinteinen Tiernapoikien esitys nähdään kahteen otteeseen klo 11.30 ja 12.30. Kotkan Kauppatie ry jakaa Avain Jouluun –tunnustuksen kotkalaiselle hyvän mielen lähettiläälle klo 12.

Kauppakeskus Pasaatissa joulutunnelmaa luo ihana Diandra klo 13.30. Kymi Sinfoniettan jousikvartetti tarjoaa jouluista musiikkia klo 11-12. Joulupukki on tavattavissa klo 11-15.

Piparilla Bussiin

Piparilla Bussiin kampanjan tavoite on saada jaettua joulumieltä sekä nostaa vihreitä arvoja kaupunkilaisten mieliin. Kulkemalla vaivattomasti joukkoliikenteen mukana, tulee osaltaan tuettua monipuolista ja vaivatonta liikkumista kaupungissa energiatehokkaasti.

Paikallisliikenteessä bussimatkan voi maksaa Joulupiparilla taikka Joulukortilla 23.11. sekä 30.11. klo 6-18. Kortissa tulee olla esitäytettynä Jouluisa hyvän mielen toivotus. Aikaisemmista vuosista poiketen, Joulupipari vain näytetään kuskille ja sen voi itse syödä tämän jälkeen, vaikka matkan aikana. Joulukorteista parhaimmat toimitetaan yksinäisille vanhuksille.

Tunnelmaa kaupunkiin luovat myös jouluiset näyteikkunat. Näyteikkunoihin voi tutustua livenä ympäri Kotkaa ja niistä voi nauttia myös kuvina Kotkan Kauppatien ry:n nettisivujen kautta www.kotkankauppatie.fi.  Sivuilla voi osallistua myös kilpailuun, jossa kolme voittaa 20 euroa joululahjarahaa. Kilpailu päättyy 14.12.2019.

Jouluvalaistus Kotkan keskustassa ja Karhulan torilla

Kotkan Kauppatie ry yhdessä seudun merkittävien yritysten kanssa luo nyt neljättä kertaa Kotkan kauppatorin ja kävelykadun alueelle tunnelmallisen ja vaikuttavan jouluvalaistuksen. Tänä vuonna Kotkan kauppatorin alueen jouluvalaistus sytytetään joulun avajaisia edeltävänä päivänä 22.11. Myös Kotkan kaupungintalo saa jälleen upean juhlavalaistuksen. Karhulan torin jouluvalaistus saadaan loistamaan ennen Karhulan joulunavausta 30.11. Jouluvalaistuksissa yhteistyökumppaneina ovat Kotkamills, Kotkan Energia ja Karhu Voima, Sulzer Pumps, Ahlstrom-Munksjö Glassfibre sekä Kauppakeskus Pasaati, Kotkan kaupunki, Cursor, Renta ja Sotek Säätiö / Goodwill.