Työtaistelutoimet

JHL-yhdistyksen työtaistelu keskeyttää työt Haminan ja Kotkan satamissa sekä ratapihoilla keskiviikkona 11. lokakuuta

Satamien ja ratapihojen raideliikenne katkeaa kahdeksan tunnin ajaksi. Työtaistelulla vastustetaan hallituksen työelämäheikennyksiä ja sen järjestää Raideammattilaisten osasto Kaakon Satamat JHL ry.

Poliittinen lakko seisauttaa työt Kotkan ja Haminan ratapihoilla ja satamien raiteilla keskiviikkona 11. lokakuuta. Lakon järjestää Raideammattilaisten osasto Kaakon Satamat JHL ry. Työtaistelu kestää kahdeksan tuntia eli koko aamuvuoron ajan.

Lakolle ei enää ollut vaihtoehtoa vaan nyt on pakko toimia, yhdistyksen puheenjohtaja Mika Kurttila perustelee.

– Hallitus kaavailee lukemattomia heikennyksiä työntekijöiden perusoikeuksiin ja suomalaisten sosiaaliturvaan. Emme voi katsella toimettomina sivusta, kun oikeuksiamme poljetaan.

Aamuvuorot alkavat ja päättyvät Haminassa ja Kotkassa työtehtävän mukaan hieman eriaikaisesti. Työnseisaus rajataan kuitenkin enintään kahdeksaan tuntiin.

Kaakkois-Suomen lakko on osa Painavasyy-mielenilmausten sarjaa, jonka Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL sekä muut ammattiliitot aloittivat syyskuussa. Mielenilmauksilla vastustetaan hallituksen linjauksia, jotka murentaisivat työntekijöiden oikeuksia sekä suomalaisten sosiaaliturvaa.