Politiikka,  Työtaistelutoimet

POSTILAKKO/TUKILAKKO: Kotkan vasemmistoliitto tukee ruokalahjakortein apua tarvitsevia lakkolaisia

PAU:n työtaistelu pitkittyy ja laajenee eikä ratkaisua ole näkyvissä. Tänään työnantajajärjestö Medialiitto on hylännyt muiden osapuolien hyväksymän ratkaisun.

Pienipalkkaisten lakkolaisten toimeentulo alkaa jo rakoilla, ja moni lakossa oleva tuntee lakon vaikutukset toimeentulossaan. Lakkoavustukset ovat pieniä, eikä niillä kyetä turvaamaan kaikkien lakkolaisten arjesta selviytymistä.

Kotkan vasemmistoliitto haluaa tukea konkreettisesti tärkeää kamppailua käyviä ruoka-apua tarvitsevia lakkolaisia. Vasemmistoliiton mielestä on tärkeää osoittaa solidaarisuutta niitä kohtaan, jotka oman toimeentulonsa uhalla taistelevat tärkeiden asioiden puolesta.

Kotkan vasemmiston kunnallistoimikunta on päättänyt kokouksessaan, että se lahjoittaa postilaisten auttamiseksi perustetun someyhteisön kautta apua hakevia eteläkymenlaaksolaisia lakossa olevia ja heidän perheitään. Ruokalahjakortteja on jaossa rajallinen määrä.

Vasemmistoliitto muistuttaa että PAU on työtaistelussa tällä hetkellä kaikkien työntekijöiden puolesta tes-shoppailua vastaan. Siksi on tärkeää, että työntekijäjärjestöt ja kansalaiset laajalla rintamalla tukevat heidän kamppailuaan.

Kotkan vasemmistoliitto haastaa muut puolueet, ammattiyhdistykset ja kansalaiset osallistumaan konkreettisesti lakkolaisten tukemiseen.

Ohessa on linkki ryhmään, jota kautta apua voi tarjota ja pyytää.
https://www.facebook.com/groups/606119350132955/