Kotka,  Yritykset & Yrittäminen

Granlund avasi toimiston Kotkaan

iinteistö -ja rakennusalan suunnittelu ja konsultointiyritys Granlund avasi uuden toimiston Kotkaan. Paikallisia työntekijöitä työllistävä toimisto sijaitsee meren äärellä juuri kalustetuissa toimitiloissa.

”Toimiston avaaminen Kotkassa ja jalansijan vahvistaminen rannikkoseudulla on ollut Granlund Saimaan strategiassa jo pitkään. Nyt viimein kaikki palaset osuivat kohdalleen, kun löysimme oikeat henkilöt paikan päälle”, kertoo Granlund Saimaan toimitusjohtaja Risto Havo.

Granlundin Kotkan toimisto kuuluu Granlund Saimaa Oy:n, joka on yksi Granlund-konsernin* suurimmista tytäryhtiöistä.

Granlundin Kotkan toimistossa ovat elokuun puolivälistä työskennelleet sähkösuunnittelun projektipäällikkö Tuomo Kilpi, sähkösuunnittelija Sara Puhakka sekä rakennuttaja ja Kymenlaakson aluejohtaja Markku Kaarlela. Paikkoja toimistolla on kaikkiaan viidelle hengelle, minkä lisäksi laajennusvaraa on saman verran, kun toiminta laajenee.

”Kävin opiskelemassa Tampereella, mutta palasin sitten kotikaupunkiini Kotkaan. Tämä on sopivan kokoinen ja kaunis kaupunki, jossa luontoharrastukselle on mahtavat puitteet: Kymijoki koskineen ja tietenkin Kotkan meriluonto”, kertoo Tuomo Kilpi.

Kotkan seudun hankkeet työllistävät

Granlundin Kotkan toimisto avattiin 14.8.2023. Sen osoite on Tornatorintie 3. Tuomo Kilpi kertoo, että arki on lähtenyt rullaamaan toimistolla mukavasti, ja töitä on ollut runsaasti.

Asiakkaita Kotkan seudulla ovat etenkin asunto-osakeyhtiöt ja alueen seurakunnat. Töitä riittää myös muun muassa Kauppakeskus Pasaatin sähkösuunnittelun ja Haminassa osuuspankin kiinteistöjen parissa. Risto Havo luonnehtii, että Kotkassa on paljon potentiaalia. Perustyötä riittää etenkin korjaushankkeiden merkeissä.

”Kotkassa sijaitsevien hankkeiden lisäksi työtä riittää koko rannikon seudulla. Olemme mukana mm. Loviisassa Loval Oy:n tehdashankkeessa”, Havo kertoo.

Havon mukaan asiakkaille on tärkeää, että omassa kaupungissa on tuttu asiantuntija, jolle voi soittaa. Paikallisuus on tärkeää myös käytännön syistä: työmaakäynneille ja -kokouksiin ei ole järkevää ajaa matkojen päästä päivittäin.

”Ja meille on työnantajana tärkeää, että voimme mahdollistaa työnteon asiantuntijoidemme omalla asuinpaikkakunnalla”, Havo sanoo.

*) Granlund uudistaa Suomen organisaatiotaan, ja konsernin 12 tytäryhtiötä yhdistyvät emoyhtiöön 31.10.2023. Jatkossa Granlund Oy toimii Suomessa yhtenä yhtiönä konsernin sijaan. Tavoitteena on virtaviivaistaa omistusrakennetta ja valmistautua kansainvälistymiseen. Lue lisää

Granlund on vuonna 1960 perustettu, kokonaan työntekijöidensä omistama kiinteistö- ja rakennusalan konserni. Sen toimialoja ovat talotekninen suunnittelu, energia- ja kiinteistöalan konsultointi, rakennuttaminen ja valvonta, isännöinti sekä kiinteistöjohtamisen ohjelmistot. Granlundin tärkein tavoite on parantaa hyvinvointia rakennetussa ympäristössä. Konserni työllistää yli 1300 asiantuntijaa ja vuonna 2022 liikevaihto oli 129 M€. Granlundilla on toimipisteitä ympäri Suomen ja lisäksi liiketoimintaa on mm. Pohjoismaissa, Baltiassa, Iso-Britanniassa, Aasiassa ja Lähi-idässä.