Talous & Työllisyys,  Vaalimaa

:VAALIMAA: Suomen ensimmäisen outlet-kylän avajaisia vietetään marraskuun lopussa

Zsar Outlet Village tuo Suomeen kymmeniä kansainvälisiä huippumuodin merkkejä ja satoja työpaikkoja

Vaalimaalle Suomen ja Venäjän rajalle nousevan Zsar Outlet Village -ostoskylän avajaisia vietetään 29.11. Suomen ensimmäinen kansainväliset mitat täyttävä outlet- keskus tuo Suomeen kymmeniä kansainvälisiä huippubrändejä, jotka myyvät tuotteensa aina 30-70 prosenttia normaalihintoja edullisemmin.

Ensimmäisessä rakennusvaiheessa Zsariin tulee 65 pääasiassa kansainvälistä muodin, kauneuden ja kodin merkkiä omilla liikkeillään. Brändivalikoimasta tulee suomalaisittain täysin poikkeuksellinen. Vuokralaisiksi on tulossa muun muassa adidas, Armani, Bagatt, Braccialini, Ecco, Flavio Castellani, Guess, Hugo Boss, Iceberg, Le Creuset, Lindt, Reima, Roberto Cavalli ja Skechers.

”Ainutlaatuinen kansainvälisten brändien valikoima, poikkeuksellisen houkutteleva hintataso ja avoin kylämäinen miljöö erottavat Zsarin muista kauppakeskuksista Suomessa. Sen lisäksi panostamme Zsarissa myös poikkeuksellisen korkeaan palvelutasoon. Euroopassa outleteihin tullaan viettämään aikaa, ja uskomme, että myös Zsarista tulee ostosmatkakohde, jossa asiakkaat viihtyvät vaikka koko päivän”, sanoo Zsarin kehitysyhtiön Zsar Oy:n toimitusjohtaja Sami Vainiomäki.

Zsarin ykkösvaiheen investoinnin arvo on noin 40 miljoonaa euroa. Hankkeen päärahoittajina toimii joukko suomalaisia yksityishenkilöitä ja pääomasijoittajia, Suomen Teollisuussijoitus Tesi sekä kotimainen pankki Oma Säästöpankki. Lisäksi vuokralaisiksi tulevat kansainväliset brändit investoivat omien myymälätilojensa perustamiseen yhteensä 15-20 miljoonaa euroa. Zsarin liikkeet ja ravintolat työllistävät ensimmäisessä vaiheessa lähes 400 työntekijää.

Zsarin kylämäinen arkkitehtuuri on saanut vaikutteensa Pietarin ja Helsingin keskustan empire-tyylistä. Kylämäinen kauppakeskus avoimine käytävineen ja kujineen luo kokonaan omanlaisensa ostosympäristön.

Zsarin asiakaskuntaa tulevat olemaan eteläisen Suomen noin 1,5 miljoonaa asukasta sekä Pietarin ja Luoteis-Venäjän noin 7 miljoonaa asukasta. Uuden E18- moottoritien myötä matka-aika pääkaupunkiseudulta Vaalimaalle ja Zsarin porteille on noin 75-80 minuuttia.

Zsarin kaltaisia täysimittaisia outlet-ostoskeskuksia on muualla Euroopassa noin 220, ja niiden yhteenlaskettu kokonaismyynti vuonna 2017 oli noin 17 miljardia euroa. Outlet-keskuksissa muoti-, koru-, kosmetiikka- ja kodintarvikebrändit myyvät mallistostaan poistuvia tuotteitaan 30-70% normaalihintoja edullisemmin. Brändit toimivat outleteissa omalla liikkeellään, eikä niissä ole ns. multibrand-liikkeitä.