Kampanjat,  Kouvola

Seis kiusaamiselle! ─ Kouvolan Keskuskirkolle saa tuoda muistokynttilöitä perjantaina

Koskelan uhria halutaan muistaa valtakunnallisesti. Lisäksi halutaan kiinnittää huomiota koulukiusaamiseen ja vapaa-ajalla tapahtuvaan väkivaltaan sekä muistuttaa keinoista väkivallan lopettamiseksi. Jokaisella lapsella on oikeus elää ilman pelkoa henkisestä tai fyysisestä väkivallasta, Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka sanoo.

Kouvolalaiset haluavat kunnioittaa Koskelan nuoren uhrin muistoa. Kouvolan kaupunki ja Kouvolan seurakunta tarjoavat mahdollisuuden tuoda muistokynttilä Kouvolan Keskuskirkolle perjantaina 5. maaliskuuta kello 18–20.

Kynttilöitä sytytetään lukuisissa eri kaupungeissa samaan aikaan ympäri Suomea. Muistokynttilöillä halutaan valtakunnallisesti kiinnittää huomioita koulukiusaamiseen ja vapaa-ajalla tapahtuvaan väkivaltaan sekä muistuttaa keinoista niiden lopettamiseksi.

– Jokaisella lapsella on oikeus elää ilman pelkoa henkisestä tai fyysisestä väkivallasta, kaupunginjohtaja Marita Toikka sanoo.

Kiusaamisen vastaiseen työhön tarvitaan kaikki aikuiset mukaan

Kouvolan kaupunki on panostanut kouluissa kiusaamisen vastaiseen työhön. Kouluissa on nollatoleranssi kiusaamiselle, toteaa kaupungin kasvun tuen päällikkö Pirjo Piiroinen. Kiusaamisen vastaista työtä tehdään yhdessä kaikkien lasten ja nuorten kanssa toimivien kesken.

Kiusaaminen on ilmiö, jonka havaitsemiseen ja johon puuttumiseen tarvitaan kaikkien panosta, jotta kukaan ei jäisi yksin asian kanssa. Kouluista löytyy aina aikuinen, jolle asian voi kertoa ja joka puuttuu asiaan.

–Mukaan tarvitaan vanhempien lisäksi kaikkia lasten ja nuorten kanssa toimivia esimerkiksi harrastustoiminnassa, jatkaa Piiroinen.

Keskuskirkko on avoinna ja tarjoaa keskustelutukea

Kouvolan Keskuskirkko on avoinna perjantai-iltana klo 18–20. Kirkkoon voi tulla hiljentymään, ja kirkkoherra Keijo Gärdström on paikalla keskustelemassa kuntalaisten kanssa.

– Ketään ei saa kohdella huonommin kuin toista syntyperänsä, vakaumuksensa tai mielipiteidensä vuoksi. Kaikki ihmiset, niin nuoret kuin vanhatkin, on kohdattava kunnioittavalla ja arvostavalla tavalla, Gärdström sanoo.

Kynttilän voi sytyttää Keskuskirkon edessä, jossa vahtimestari on paikalla opastamassa. Voit myös sytyttää kynttilän kotonasi.

Muistetaan koronaturvallisuus

Kaupunki muistuttaa, että paikalle tulee saapua koronaohjeistuksia noudattaen. Käytetään maskia ja huolehditaan kahden metrin turvaväleistä.