Kotka-Kymin seurakunta

Kotka-Kymin seurakunnan diakonia auttaa koronan aiheuttamissa talousvaikeuksissa

Kotka-Kymin seurakunnan diakoniatyössä on varauduttu tukemaan taloudellisesti erityisesti niitä kotkalaisia, jotka tarvitsevat apua koronan aiheuttamissa talousvaikeuksissa. Jos korona on muuttanut elämäntilannetta ja sen vuoksi oma talous on heikentynyt, kannattaa olla yhteydessä diakoniaan.

Korona on aiheuttanut mm. lomautuksia, työpaikan menettämisiä tai työn vähenemistä. Ne voivat helposti vaikeuttaa taloustilannetta.

– Yksi apua tarvitseva ryhmä voi olla myös pienyrittäjät. Jos oma talous on tiukalla, voimme auttaa henkilökohtaisissa menoissa, kertoo diakoniatyön työalavastaava Elina Virmakoski Kotka-Kymin seurakunnasta.

Virmakoski arvelee, että tuleva kolmen viikon poikkeusaika voi lisätä avun tarvetta entisestään, kun erilaiset rajoitukset astuvat voimaan.

Apua voi hakea verkossa tai puhelimitse 

Koronaan liittyvää taloudellista apua voi hakea nettilomakkeella, joka on osoitteessa: www.kotka-kyminseurakunta.fi/korona-apu. Samalta sivulta voi myös tulostaa lomakkeen ja toimittaa sen täytettynä Karhulan diakoniatoimiston alaoven postiluukusta, osoitteessa Karhulantie 30. Hakemusten liitteeksi on hyvä laittaa tositteet talouden tuloista.

Paperisia lomakkeita saa tarvittaessa diakoniatyöntekijöiltä.

Kotka-Kymin seurakunnan diakoniatyö auttaa edelleen myös muissa elämän vaikeuksissa. Kysyä voi mm. taloudellista apua ja hengellistä apua. Diakoniatyöntekijät tavoitat ajanvarausnumerosta 044 752 9525 arkisin klo 11-12.