Kouvola,  Matkailu

Repovesibussin käyttöaste kasvoi

Bussilla kansallispuistoon kulki viime kesänä yhä useampi

Repovesibussi kuljettaa retkeilijöitä kansallispuistoon vielä Kouvolan seudun oppilaitosten syyslomaviikonloppuna 26.-27. lokakuuta. Kolme kesää toiminut bussilinja on tehnyt Kouvolan luonto- ja kulttuurikohteet entistä paremmin saavutettaviksi ja bussin käyttöaste on noussut viime vuodesta.

Maailmanperintökohde Verlan kautta Repovedelle Lapinsalmen portille ajaneen bussin matkustajamäärät kasvoivat kesä-elokuussa edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan nähden 55 prosenttia. Yhdensuuntaisen bussimatkan hinta on ollut viisi euroa aikuisilta ja 2,5 euroa lapsilta. Bussissa on ollut myös polkupyörän kuljetusmahdollisuus.

Mahdollisuudella kulkea julkisilla kansallispuistoon asti Kouvolan kaupunki on halunnut herätellä erityisesti pääkaupunkiseudulta junalla saapuvia ja muita autottomia retkeilijöitä.

Repovesibussin lähtöpaikka sijaitsee Kouvolan Matkakeskuksella. Lapinsalmen ja Verlan lisäksi bussiyhteys on kesäviikonloppuisin palvellut reitin varrella sijaitsevia matkailu- ja kulttuurikohteita.

Lapinsalmella retkeilijät on päättyneenä kesänä kuljetettu veden yli veneellä ja maksuton venekuljetus jatkuu syyslomaviikon ajan klo 10-17. Uusi Lapinsalmen silta valmistuu ja otetaan käyttöön vielä syyskaudella 2019.

Repovesibussin liikennöinnistä vuonna 2020 ei ole vielä tehty päätöstä.