Kotka,  Yritykset & Yrittäminen

McDonald’s avaa uuden ravintolan Kotkan Jumalniemeen – ravintolan yrittäjäksi Vesa Särkkä

McDonald’s avaa uuden ympäri vuorokauden palvelevan ravintolan Kotkaan loppuvuonna 2023. Ravintola avataan hyvien kulkuyhteyksien varrelle Jumalniemen kauppakeskittymän läheisyyteen. Ravintolan yrittäjänä aloittaa Vesa Särkkä, joka toimii tällä hetkellä myös kuuden muun Mäkkärin yrittäjänä.

Kotkan toinen Mäkkäri avataan valtatie 7:n varrelle osoitteeseen Ahlströmintie 18. Ravintolaan tulee pöytiintarjoilu, digitaaliset tilauskioskit, sisäleikkipaikka ja kahden tilauspisteen autokaista. Ravintola palvelee asiakkaita ympäri vuorokauden. Rakentaminen aloitetaan kesäkuun aikana.

McDonald’s oli viime vuonna myynnillä mitattuna Suomen suurin pikaruokaketju, ja sen strategiana on kasvaa lähitulevaisuudessa voimakkaasti eri puolilla Suomea.

”Avasimme vuonna 2022 kuusi uutta ravintolaa, ja kasvu jatkuu edelleen. Tänä vuonna olemme jo avanneet uuden ravintolan Lahteen ja ilmoittaneet uusista avauksista Rovaniemelle, Jyväskylään ja Vantaalle. Nyt jo tiedotettujen lisäksi meillä on suunnitteilla myös muita uusia ravintoloita”, Suomen McDonald’sin toimitusjohtaja Olli Johansson sanoo.

Jumalniemen Mäkkärin viereiselle tontille rakennetaan myös uusi liikekeskus.

Uuden ravintolan yrittäjäksi alueen hyvin tunteva Vesa Särkkä 

Kotkan Jumalniemen ravintolan yrittäjänä aloittaa Vesa Särkkä, joka on myös Kotkan Merituulentiellä sijaitsevan McDonald’s-ravintolan yrittäjä. Sen lisäksi Särkkä toimii Kouvolan, Lappeenrannan, Varkauden, Imatran ja Mikkelin Mäkkäreiden yrittäjänä. Särkkä on ollut McDonald’s-yrittäjä vuodesta 2014, jolloin hän aloitti Lappeenrannan ja Imatran ravintoloiden yrittäjänä. Sitä ennen hän ehti tehdä melkein 20 vuoden uran McDonald’silla muissa tehtävissä. Hän kasvatti ravintolaperhettään viimeksi viime vuonna ryhtymällä Mikkelin ja Varkauden  McDonald’s-ravintoloiden yrittäjäksi. Särkän ravintoloiden liikevaihto oli vuonna 2022 yhteensä 16,5 miljoonaa euroa, ja ne työllistävät yhteensä noin 250 työntekijää.

”Uuden McDonald’s-ravintolan avaaminen Kotkaan lähelle Karhulan keskustaa ja valtatie 7:ää on upea mahdollisuus, jota odotan mielenkiinnolla. Olen erityisen innoissani siitä, että pääsen tarjoamaan työpaikkoja uusille tekijöille ja toisaalta myös etenemismahdollisuuksia nykyisille mäkkäriläisille”, Vesa Särkkä sanoo.

Suomen McDonald’sin menestys perustuu vahvaan yhteistyöhön paikallisten yrittäjien kanssa.

”Olen todella iloinen, että voimme uuden ravintolan myötä kasvaa myös Kotkassa kokeneen yrittäjän johtamana. Uuden ravintolan hyvä sijainti auttaa meitä palvelemaan sekä paikallisia että ohikulkumatkalla olevia asiakkaitamme entistä paremmin. Samalla Vesa Särkkä tarjoaa työtä uuteen ravintolaan palkattavalle noin 60 työntekijälle”, Johansson sanoo.