Lappeenrannan Kurkipatsaan lakituksesta vappuna 2018. Kuva Minna Kivistö.
Lappeenrannan kaupunki ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunta (LTKY) ovat solmineet kumppanuussopimuksen, jonka tavoitteena on muun muassa kasvattaa opiskelijatapahtumien määrää ja näkyvyyttä kaupunkialueella. Sopimus on voimassa vuoden 2019 loppuun.
Opiskelijatapahtumia halutaan lisätä erityisesti tänä vuonna, kun kaupunki täyttää 370 ja yliopisto sekä ylioppilaskunta 50 vuotta, mutta yhteistyötä on tarkoitus jatkaa kumppanuusvuoden jälkeenkin.
Lappeenrannan kaupungin strategiajohtaja Markus Lankinen kertoo, että yhteistyötä yliopiston ja opiskelijoiden kanssa ei ole koskaan aiemmin 50 vuoden aikana painotettu yhtä monipuolisesti kaupungin strategiassa kuin nykyisin.
− Nyt olemme kehittämässä yhdessä myös opiskelijatapahtumia vahvan tutkimus- ja koulutusyhteistyön sekä innovatiivisten hankintojen ja muiden asukkaita ja opiskelijoita palvelevien ratkaisujen lisäksi.
Opiskelijatapahtumat ovat yhteisenä juhlavuotenamme kuin ystävysten juhla. Haluamme, että opiskelijoista ja heidän tapahtumistaan tulee niin asukkaille kuin matkailijoillekin elämyksellinen, näkyvä ja pysyvä osa kaupunkimme tapahtumakulttuuria, Lankinen kuvailee.
− Yhteisenä kunnianhimoisena tavoitteenamme on, että Lappeenranta olisi Suomen opiskelijaystävällisin kaupunki, Lankinen visioi.
LTKY:n pääsihteeri Antti Ilmavirta kertoo, että juhlavuoden kunniaksi ylioppilaskunta ja opiskelijat haluavat näkyä Lappeenrannan katukuvassa vielä aiempaa enemmän.
− Tähtäämme samalla siihen, että opiskelijat tutustuisivat entistä paremmin Lappeenrantaan ja sen palveluihin opiskelunsa aikana. Kumppanuus kaupungin kanssa hyödyttää kaikkia Skinnarilan opiskelijoita, Ilmavirta toteaa.
Kumppanuussopimuksen perusteella kaupunki avustaa ylioppilaskuntaa tapahtumien järjestämisessä, viestinnässä sekä tilapäismajoituksissa 25 000 eurolla vuoden 2019 aikana. Rahoitus on myönnetty kaupungin strategisen erillisrahoituksen Sykettä ja säpinää -ohjelmasta. Avustus on tarkoitettu pääosin tapahtumatuotannon toimenpiteistä aiheutuviin kustannuksiin, kuten henkilöstömenoihin, tilavuokriin ja palvelujen hankintaan.