Kotka

Kymsote ostaa Senaatti-kiinteistöiltä entisen Suomen Pankin kiinteistön Kotkan keskustasta

Tuomas_Uusheimo_KEKSI_Senaatti_Kotkan-oikeustalo

Tiloihin suunnitteilla sote-palveluita ja toimistotiloja

Senaatti-kiinteistöt ja Kymsote-Kiinteistöt Oy ovat 17.12.2021 allekirjoittaneet kiinteistökaupan entisestä Suomen Pankin kiinteistöstä. Kotkan keskustassa sijaitseva rakennus on rakennettu alun perin Suomen Pankin Kotkan haarakonttoriksi ja siinä toimi myöhemmin Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus sekä Kymenlaakson käräjäoikeus. Kiinteistössä on noin 1900 neliötä ja kauppasumma on noin 1,1 miljoonaa euroa.

Kymsote tulee sijoittamaan rakennukseen sekä sote-palveluita että eri toimintojen toimistotiloja.

–       Meidän tehtävänämme on etsiä kustannustehokkaita kiinteistöratkaisuja Kymsoten näkökulmasta. Kiinteistökaupoilla toteutamme yhtä perustehtäväämme, toteaa Kymsote-Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Gerlander.

–       Samaan aikaan olemme luopumassa kiinteistöistä, jotka eivät ole enää tarkoituksenmukaisia. Pohdimme koko ajan, mitkä kiinteistöt olisi järkevää myydä ja mitä mahdollisesti olisi järkevä ostaa tai vuokrata. Näissä haemme jatkuvasti kustannussäästöjä. Tähän kiinteistökauppaan liittyvillä tilamuutoksilla tavoitellaan arviolta 200 000 euron säästöjä vuodessa.

Entisen Suomen Pankin kiinteistön tilat on arvioitu soveltuvan hyvin kokonsa, tilaratkaisujensa ja henkilöstön työhyvinvoinnin kannalta Kymsoten tarpeisiin. Tilat vapautuvat marraskuussa 2022. Tiloihin on suunnitteilla erilaisia sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintoja ja toimistotiloja. Seuraavaksi selvitetään tilojen käyttöä ja toimintojen tarpeita, tiloihin muuttavat toiminnot tarkentuvat tämän suunnittelun myötä.

–       Tilojen tarve on muuttunut valtavasti viime vuosina. Toimistotilojen käytössä etätyö ja etäkokouskäytännöt jäävät varmasti jossain määrin käyttöön koronan jälkeenkin. Tehdään hybridityötä. Ei tarvita enää omia työhuoneita vaan erilaisia tiloja erilaisiin käyttötarkoituksiin kuten hiljaiseen työskentelyyn ja kokoontumisiin eri kokoisille ryhmille. Jo ennen koronaa työhuoneiden käyttöaste on ollut kaukana täydellisestä, Gerlander selvittää.

Kotkan keskustassa Keskuskadulla sijaitsevan rakennuksen alkuperäisosa on valmistunut vuosina 1909-1910 ja laajennusosa vuonna 1979. Kiinteistöllä sijaitseva rakennuksen alkuperäisosa on merkitty suojeltavaksi rakennukseksi tai sen osaksi ja laajennusosa on merkitty merkittäväksi rakennukseksi tai sen osaksi.