Urheilu

:KORIPALLOA: Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

Kouvottaret saapui Peli-Karhujen vieraaksi Kotkaan tappiottomassa tilanteessa. Isäntäjoukkue päätti kuitenkin laittaa pelin kerralla selväksi ja ryskäsi voittoon päästämättä ensimmäisen kolmen minuutin jälkeen Kouvottaria kertaakaan tasoihin. Jakso jaksolta leventynyt ero oli loppusummerin soidessa peräti 107–55 Peli-Karhujen hyväksi.

Kymenlaakson molemmat Naisten Korisliiga -joukkueet ovat nyt tilanteessa 10–1, ja keskinäisen voiton ansiosta Peli-Karhut onnistui pudottamaan voittamattomalta näyttäneen Kouvottaret sarjataulukon kakkossijalle.

Peli-Karhujen korkeimpaan pistesaaliiseen ylsi avausviisikon laituri Elena Melto upottamalla ottelussa 22 pistettä. Onnistumiset jakautuivat tasaisesti, sillä kannoilla seurasivat myös Zykira Lewis 21:llä, Zykera Rice 18:lla ja Linda-Lotta Lehtoranta 16:lla. Koko joukkueella oli jyvä kohdallaan, ja sen ansiosta PeKan kollektiivinen kahden pisteen osumaprosentti oli 58 ja kolmen pisteen osumaprosentti 52.

Myös vastustajien puolella luvut korreloivat lopputuloksen kanssa. Kouvottarilla kahden pisteen yritykset osuivat 46 prosentin tarkkuudella ja kolmen pisteen yritykset ainoastaan 14 prosentin. Eniten pisteitä sai aikaan Camille Zimmerman, jonka saldoksi kertyi 16.

– Alussa pelasimme huonoa puolustusta, ja Pelikarhut käytti tilaisuudet hyvin. Ehkä tämä oli hyvä herätys, ja nyt tiedämme, mihin pitää harjoituksissa keskittyä, jotta olemme loppukaudesta vahvempia, Zimmerman kommentoi.

Ottelutilastot