Urheilu

:KORIPALLOA: Catz yllätti Lappeenrannassa – Kouvottaret kotimatkalle kauden toinen tappio mukanaan

Ilman tähtipelaajaansa Claire Lamunua pelannut Kouvottaret taipui Catz Lappeenrannalle 77–68. Illan toisessa ottelussa Espoo Basket Team voitti Hyvinkään Pontevan 87–63.

Kouvottaret on voittanut aiemmin tällä kaudella Catzia vastaan kaikki kolme ottelua – mukaan lukien harjoitusottelu, joka päättyi yli 50 pisteen erolla. Tällä kertaa Catz yllätti kotikentällään viemällä pelin nimiinsä 77–68.

Ottelun tarmokkain tekijä Catzin kokoonpanossa oli Erica Covile, joka tilastoi 23 pistettä, 19 levypalloa, viisi syöttöä ja 36:n tehokkuuslukeman.

Kouvottarien puolella sen sijaan isoa osaa taakasta kantoivat 23 pistettä tehnyt Ameryst Alston ja 17 pistettä ja yhdeksän levypalloa tilastoinut Camille Zimmerman. Myös Roosa Frimodig jätti jälkensä upottamalla kuusi 11:stä kolmen pisteen yrityksestään. Häviäjiltä puuttui loukkaantumisen takia rivistään sentteri Claire Lamunu.

– Tuntuu, että olimme hieman pehmeitä ja annoimme Catzille avaimet. Ero oli pahimmillaan 18, mutta nostan hattua joukkueelle siitä, että nousimme vielä kahden pisteen päähän. Olisi riittänyt siinä vaiheessa, että olisimme tehneet yhden korin ja yhden pysäytyksen puolustuspäässä, mutta emme siihen pystyneet, kommentoi Kouvottarien päävalmentaja Mika Harttonen.

Ottelutilastot

Naisten Korisliiga jää loppuvuodeksi tauolle ja jatkuu 5. tammikuuta 2020.