Yritykset & Yrittäminen

:K-MARKET: Iida Salo Kotkasta sai Vuoden kauppiaan diplomin

Iida Salo on palkittu Vuoden kauppiaan diplomilla. Iida luotsaa Kotkassa kahta K-Marketia, Aittakorpea ja Korelaa.

K-Market-ketju palkitsi kauppiaitaan torstaina 4.2. kauppiastapaamisessa, joka poikkeuksellisesti striimattiin tänä vuonna. Vuoden kauppiaan diplomi myönnettiin 11 K-Market-kauppiaalle ympäri Suomen.

Diplomi heti ensimmäisenä kauppiasvuotena

Iidalla on meneillään vasta ensimmäinen kauppiasvuosi ja hänet palkittiin jo nyt. ”Kauppiuutta takana vajaa 10kk, vetää melko sanattomaksi tällainen palkitseminen tässä vaiheessa uraa” Iida iloitsee.

”Tämä on ensisijaisesti tunnustus työlle, jota timanttinen henkilökuntani tekee päivästä toiseen, ja jota kauppiaan on kunnia seurata, tukea ja kannustaa. Suuri kiitos heille ja suuri kiitos meidän asiakkaille, joita varten tätä työtä saadaan tehdä. On upeaa kehittää näistä kaupoista meidän asiakkaiden näköisiä, rentoja ja lämpöisiä oman kylän kauppoja”, hehkuttaa Iida.

Iida kertoo, että hänellä on molemmissa kaupoissa todella hyvä porukka, jotka ovat innolla ottaneet vastaan hullujakin ajatuksia. ”Kehitämme yhdessä henkilökuntamme kanssa kumpiakin kauppoja oman näköisikseen. Kevään myötä molemmilla kaupoilla on tiedossa pientä uudistamista, Korelassa teemme jo suunnitelmia alkavaan mökkikauteen ja Aittakorvessa jatkamme jatkuvaa ideointia sekä uuden kokeilua”, avaa Iida kauppojensa suunnitelmia. ”Kotka on osoittautunut erittäin ihanaksi kaupungiksi, enkä malta odottaa tulevaa kesää!” Hän on myös iloinen siitä, että koronasta huolimatta hän uskalsi rohkeasti hypätä tuntemattomaan ja lähteä tavoittelemaan omia unelmia.

Diplomin perusteluissa kehutaan Iidan otetta kauppiasuran aloittamiseen koronapandemiasta huolimatta. Molemmissa K-Marketeissa on tehty hyvää työtä kauppojen räätälöinnistä asiakkaidensa toiveiden mukaisiksi.

”Vuoden K-Market-kauppiaan diplomin kriteereinä ovat mm. liikevaihdon kehitys, asiakastyytyväisyys, henkilöstöjohtaminen ja liikeidean tuominen asiakkaiden arjessa näkyväksi”, kertoo ketjun operatiivinen johtaja Teemu Naumanen.