Pyhtää

Elisan 5G-verkko avautui Pyhtäälle – Kymenlaaksossa jo lähes neljä viidestä asukkaasta 5G-verkon alueella

Elisan 5G-verkko laajenee Kymenlaaksossa Pyhtäälle. Suomen kattavin 5G-verkko on nyt saatavilla 214 paikkakunnalla ja kattaa yhteensä 85 % suomalaisista.

Pyhtäällä 5G palvelee ensimmäisenä Huutjärven alueella sekä Kangasmäessä, Kalarannassa ja Hartikanmäessä. 5G-verkon rakentaminen on Kymenlaaksossa edennyt kiihtyvällä vauhdilla, ja nyt jo lähes neljä viidestä maakunnan asukkaasta on Elisan 5G-verkon piirissä.

5G:n avulla on mahdollista lisätä netinkäytön sujuvuutta niin kotona kuin liikkeellä.

– Viime vuosina kodeissa ovat yleistyneet erilaiset älylaitteet, kuten robotti-imurit, älytelevisiot ja valvontakamerat, jotka toimivat kodin nettiyhteydellä. Moni hankkii näitä laitteita jouluksi ja kun kodin verkossa olevien laitteiden määrä kasvaa, vaatimukset myös kodin nettiyhteydelle kasvavat. 5G:n avulla kotiin on mahdollista saada nopea nettiyhteys, josta riittää kaistaa kaikille perheenjäsenille ja kodin älylaitteille yhtä aikaa, sanoo Hanna Niiranen, Elisan Itä-Suomen aluejohtaja.

5G-verkko tuo kuluttajien ja yritysten käyttöön aiempaa merkittävästi nopeammat mobiiliyhteydet, ja verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen. Näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän. 5G-verkko on myös edeltäjiään 3G:tä ja 4G:tä energiatehokkaampi.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.