Hamina,  Kotka

Elisa laajentaa ja vahvistaa yhteyksiään jälleen eri puolilla Kotkan ja Haminan seutua

Elisa on vahvistanut 4G-verkkonsa saatavuutta ja kapasiteettia eri puolilla Kotkan ja Haminan seutua. Lisäksi alueilla on parannettu kiinteän verkon saatavuutta lisäämällä kuituyhteyksiä, jotka mahdollistavat jopa gigan nopeudet kodin verkossa.

Loppuvuoden 2018 aikana Elisa on laajentanut 4G-verkkoaan* ja parantanut kapasiteettia Kotkassa, Haminassa ja Pyhtäällä. Lisäksi Elisa on parantanut kiinteän verkon saatavuutta ja palveluita Haminassa, Kotkassa sekä Virolahdessa tuoden kuituyhteyksiä yhä useamman saataville. Verkon laajennukset takaavat asiakkaille entistäkin sujuvammat ja paremmat yhteydet, jotka eivät hidastele edes ruuhka-aikoina.

– Suomalaiset käyttävät nettiä koko ajan enemmän ja enemmän. Meidän tehtävämme on varmistaa, että netin käyttö on miellyttävä kokemus missä tahansa Elisan verkon alueella ja millä tahansa teknologialla –  niin kotona, töissä kun vapaa-ajalla. Nyt tehtyjen laajennusten ansiosta Kymenlaakson alueen asiakkaillamme on käytössään maailman parhaat verkot myös tulevaisuudessa, Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Ari Punkkinen kertoo.

Elisa on 5G:n edelläkävijä – avannut jo useita 5G-verkkoja Suomessa

Elisa avasi maailman ensimmäisen 5G-verkon kesäkuussa 2018 Tampereelle ja sittemmin verkkoja on avattu myös Helsinkiin, Jyväskylään ja Turkuun.  Verkot tulivat kaupalliseen käyttöön vuoden 2019 alusta ja pian markkinoille odotetaan ensimmäisiä 5G-päätelaitteita, joiden avulla verkkojen hyödyt konkretisoituvat kuluttajille. Elisa on lisäksi varustanut 4G-verkkoaan 5G-valmiuksilla Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Helsingissä ja Seinäjoella. 5G-valmiuksien ansiosta verkko voidaan myöhemmin päivittää varsinaiseksi 5G-verkoksi helpommin.

– 5G kymmenkertaistaa verkon nopeuden, eli muutos on todella suuri.  Erilaiset virtuaalitodellisuussovellukset yleistyvät ja esimerkiksi liikenteen, viihteen ja terveydenhuollon palvelut muuttuvat merkittävästi, Punkkinen kertoo.

Elisan verkon saatavuustiedot löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa Elisan 4G-verkosta: https://elisa.fi/vertaaverkkoja/ ja 5G:n edistymisestä osoitteessa www.elisa.fi/5g

*Kaupunginosat, joissa on tehty 4G-laajennuksia:
Hamina: Alakaupunki, Lankila, Murtalho
Kotka: Käpylä, Ristinkallio, Takakylä, Turvala, Vasikkasaari
Pyhtää: Kiviniemi