Karhula,  Yritykset & Yrittäminen

Ahlstrom-Munksjö käynnistää yhteistoimintaneuvottelut Karhulan tehtaalla koronaviruspandemian seurauksena

Ahlstrom-Munksjö käynnistää yhteistoimintaneuvottelut koronaviruspandemian aiheuttamien liiketoimintavaikutusten vuoksi Karhulan tehtaalla. Neuvottelujen piirissä on Ahlstrom-Munksjö Glassfibre Oy:n koko henkilöstö, noin 85 henkilöä.

Koronaviruspandemialla on tilapäisiä vaikutuksia Karhulan tehtaan asiakkaiden liiketoimintaan ja tuotantoon, mikä heijastuu myös Karhulan tehtaan tilauskantaan. Yhteistoimintaneuvotteluissa käsitellään väliaikaisia toimenpiteitä, joilla pyritään sopeuttamaan lasihuovan tuotanto ja kustannukset vastaamaan muuttunutta markkinatilannetta. Sopeutustoimien arvioidaan johtavan enintään 90 päivän lomautuksiin.

Koronaviruksen aiheuttamissa poikkeuksellisissa olosuhteissa koko henkilöstön terveys ja turvallisuus on elintärkeää kuten myös asiakkaiden tarpeista huolehtiminen. Ahlstrom-Munksjö on täysin sitoutunut näiden varmistamiseen.

Ahlstrom-Munksjön Karhulan tehdas on osa Glass Fiber Tissue -liiketoimintaa, joka valmistaa lasikuitumateriaaleja pääasiassa lattiapäällystesovelluksiin sekä rakennus- ja kuljetusteollisuuden tarpeisiin. Karhulan tehtaan lasihuovalle suurin loppukäyttäjä on lattiapäällystysteollisuus.