Karhula,  Kotka

Joulunavaus 20.11. Kotkan keskustassa: Joulumieltä ja iloisia kampanjoita Kotkassa

Kotkan kauppatorilla on ohjelmaa lapsille ja lapsenmielisille klo 10-13. Joulupukki saapuu kiltteyskoneensa kanssa klo 10. Tarkkailija-Tonttu järjestää Tonttukoulun klo 10.30, 11.30 ja 12.30. Merikeinun alpakkatilan alpakoita pääsee tervehtimään klo 10-12. Joulutunnelmaa luo kauppatorin valaistu kuusimetsä. ”Kotkalainen elinkeino on tukenut jo useamman vuoden ajan joulutunnelman luomisessa ja tänä vuonna mukana ovat vahvasti Sulzer Pumps ja Ahlstrom-Munksjö Glassfibre”, kertoo Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Samuli Kansa.

Upeaääninen Antti Ketonen esiintyy Kauppakeskus Pasaatissa klo 14.00.

Heijastimella bussiin

Heijastimella bussiin -kampanja tarjoaa maksuttomat bussimatkat kahtena joulunavauslauantaina. Tänä vuonna maksuttoman matkan saa käyttämällä heijastinta. Kampanjan tarkoituksena on edistää vaivatonta ja vihreää liikkumista kaupungissa. ”On hienoa olla mukana jouluisessa kampanjassa ja luomassa joulumieltä kaupunkilaisille. Tempauksella halutaan kannustaa ihmisiä käyttämää heijastimia ja liikkumaan laadukkaalla joukkoliikenteellä”, toteaa Kotkan kaupungin vs. joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen. ”Bussien aikataulut löytyvät esimerkiksi helppokäyttöisestä Kotkan seudun reittioppaasta kotka.digitransit.fi”, kertoo Partanen.

Kotkan paikallisliikenteessä bussimatkan voi maksaa käyttämällä heijastinta lauantaina 20.11. sekä 27.11. klo 6-18. Lauantaina 20.11. bussilla voi vaikka käydä joulunavaustapahtumassa Kotkan keskustan lisäksi Jumalniemessä. Lauantaina 27.11. jouluista ohjelmaa on Karhulan joulunavauksessa. Molempina päivinä kannattaa tutustua paikallisten liikkeiden joululahjatarjontaan.

Jouluiset näyteikkunat

Tunnelmaa kaupunkiin luovat myös jouluiset näyteikkunat. Näyteikkunoihin voi tutustua livenä ympäri Kotkaa ja niistä voi nauttia myös kuvina Kotkan Kauppatien ry:n nettisivuilla

(www.kotkankauppatie.fi) tai Facebookissa (www.facebook.com/KotkanKauppatie) 20.11. alkaen.  Sivuilla voi osallistua myös kilpailuun, jossa kolme voittaa 20 euroa joululahjarahaa. Kilpailuun voi osallistua 12.12.2021 asti