Kotka,  Yritykset & Yrittäminen

SRV käynnistää Kotkan tapahtumakeskuksen rakentamisen -Hankkeessa toteutusvaiheen sopimus

Kuva: ALA Arkkitehdit Oy, SRV

SRV ja Backstaff Oy ovat allekirjoittaneet toteutusvaiheen sopimuksen Kotkan kaupungin tapahtumakeskus Satama Areenasta. Yhteistoiminnallisen projektinjohtourakkasopimuksen kokonaisarvo on noin 27,6 miljoonaa euroa. Toteutusvaiheen sopimuksen myötä hanke kirjataan SRV:n tilauskantaan heinäkuulle. Työmaa käynnistää rakennustyöt heinäkuussa ja uusi tapahtumakeskus valmistuu kesällä 2023.

Kehitysvaiheen aikana toteutettiin yhteistyössä käyttäjien kanssa hankkeen suunnittelua ja kehitettiin paras toteutustapa tilaajan määrittämille tavoitteille. Areenan rakennuttamisesta vastaa Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy:n 100 % omistama tytäryhtiö Backstaff Oy.

”Tuomme innolla osaamisemme tähän hankkeeseen, kun lähdemme toteuttamaan Kotkan uutta maamerkkiä Satama Areenaa. Meillä on kokemusta paitsi vaativista puurakentamisen kokonaisuuksista, myös näyttävistä areenahankkeista, kuten parhaillaan rakenteilla oleva Tampereen UROS LIVE -areena, sekä kokous- ja tapahtumakäyttöön taipuvista tiloista, kuten esimerkiksi Helsingin Yliopiston Tiedekulma”, kertoo SRV:n toimitilarakentamisesta vastaava johtaja Jouni Forsman.

Kotkan Kantasataman sydämeen rakentuvan tapahtumakeskus Satama Areenan laajuus on noin 7 700 bruttoneliömetriä. Merikeskus Vellamon ja Kotkan kantakaupungin väliin sijoittuva rakennus toistaa arkkitehtuurissaan satamakaupungeille tuttuja elementtejä. Puurakenteisena toteutettavan Satama Areenan hillitty, pehmeä ja silti vaikuttava arkkitehtuuri on sukua sataman halleille, konteille ja puulaivoille. Satama Areenassa tullaan käyttämään puuta materiaalina kokonaisvaltaisesti rakenteista sisäosiin saakka. Puusisusta suojaa sinkkinen kuori ja katon rakenteessa tullaan toteuttamaan pohjoismaiden suurin roikkuva puurakenne.

Tulevan areenan muunneltavat tilat soveltuvat erilaisille tapahtumille ja niiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota käytön helppouteen, toimivuuteen, samanaikaiseen käyttöön ja ekologisuuteen. Valmistuttuaan rakennuksen tapahtumatuotannosta vastaa Kotkan tapahtumakeskus Oy.  Lisäksi rakennuksessa tulee toimimaan ravintola- ja tekniikkapalveluista vastaavat yhtiöt. Rakennuksen monitoimisuutta ja käyttötehokkuutta on vahvistettu tapahtumakeskuksen viereen rakennettavan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin kanssa. Tapahtumakeskuksen aula- ja ravintolatilat tulevat toimimaan kampuksen pääsisäänkäyntinä ja opiskelijaravintolana.