Kotka,  Kouvola,  Talous & Työllisyys,  Ympäristö

Kouvola- ja Kotka-aiheiset muovittomat kartonkikupit ovat saapuneet vähittäiskauppaan

”Mistä näitä voi ostaa kotiin? Veisin mielelläni kotkalaista osaamista kuppien muodossa tuliaisiksi kyläilypaikkaan.” Nämä lauseet on kuultu usein siitä lähtien kun Kotkamillsin muovittomasta kartongista valmistettuja kuppeja ensi kerran valmistettiin. Muoviton kahvikuppikartonki lanseerattiin markkinoille alkukesällä 2018, ja kahvikuppeja sekä nykyisin myös tuoppeja on ollut käytössä esimerkiksi kahviloissa ja tapahtumissa, mutta vähittäiskaupassa ISLA® -kartongista valmistettuja kuppeja on ollut vasta harvoin tarjolla.

Nyt asia on korjaantunut. Kouvolan Inkeroisissa toimiva pakkausvalmistaja PackageMedia toteutti Kotkamillsin muovittomasta ja helposti kierrätettävästä kartongista Kymenlaakson Prismoihin ainutlaatuiset paikalliset kuppisarjat ”Kuvia Kouvolasta” ja ”Kuvia Kotkasta”, joiden kuva-aiheet on sananmukaisesti poimittu näiden kaupunkien nähtävyyksistä, luontokohteista ja muista kyseisten kaupunkien ylpeydenaiheista. Kouvola-aiheisia kuppeja voi ostaa 25 kappaleen vähittäispakkauksessa Kouvolan Prismasta ja vastaavasti Kotka-aiheiset löytyvät Kotkan Sutelan Prisman valikoimasta. Kupit on helppo poimia mukaan päivittäisten ruokaostosten lomassa, ja kuppipakkaus toimii aina tervetulleena ja käytännöllisenä tuliaisena myös mökkivierailuilla. Kummankin kaupungin kuppivalikoima sisältää kuusi erilaista kuva-aihetta, joiden määrä vaihtelee kuluttajapakkauksissa, joten jokainen perheenjäsen voi valita oman kuva-aiheensa ja käyttää valitsemaansa kuppia koko kesäpäivän ajan sekoittamatta sitä muiden käyttämiin kuppeihin. Käytön jälkeen kuppien kierrättäminen kodin muiden kartonkipakkausten mukana on helppoa kuppien muovittomuuden ansiosta.

”Kotiseutua hauskasti esittelevä kuppisarja on mukava tuliainen ja helppo retkikattaus, joka herättää positiivista mielenkiintoa koko Kymenlaaksoa kohtaan. Täällä on paljon nähtävää ja koettavaa, ja kuppien kuvat herättävätkin etsimään lisätietoa alueen matkailumahdollisuuksista ja houkuttelevat tutustumaan seutukuntaamme. Koko muoviton toteutus raaka-aineesta lopputuotteeksi on ideoitu ja valmistettu kymenlaaksolaisella osaamisella. Kuppikartonki valmistetaan Kotkamillsillä Kotkassa, ja kuppien ulkoasun suunnittelemme ja painamme Inkeroisissa PackageMedian painotalossa. Vähittäismyynti Kymen Seudun Osuuskaupan (KSO) Prismoissa tuo nämä helposti kierrätettävät kartonkikupit kaikkien kuluttajien saataville”, kertoo PackageMedian toimitusjohtaja Mauri Reinilä.

”Yksilöllisyys on kiinnostavaa ja siksi jokainen valmistettu kuppi voi olla uniikki. Tyylikkään, digipainetun printin lisäksi take away -tuotteisiin voidaan liittää ominaisuuksia, jotka tuovat lisäarvoa. Miltä kuulostaisi kartonkikupin hyödyntäminen avaimena, joka avaa mielenkiintoisia digitaalisia ja pelillisiä sisältöjä? Entä voisiko take away-astia toimia valuuttana yhteisössäsi”, jatkaa Reinilä.

”Take away -astia on uusi markkinointikanava. Kartonkiastioiden hyödyntäminen mediana on lisäksi vastuullista, kun valmistettavalle tuotteelle annetaan ruoan säilytyksen ja kuljetuksen lisäksi muitakin tehtäviä. Mukaan otettavien astioiden avulla voidaan tehdä markkinointialoitteita, nopeasyklisiä kampanjoita, alueellisesti kohdennettuja ja räätälöityjä tempauksia sekä muita tuoreita ratkaisuja. Olemme iloisia, että muoviton kartonkimme tarjoaa ympäristöystävällisen painopinnan edellä mainittuihin käyttökohteisiin sen lisäksi, että se toimii alkuperäisessä tarkoituksessaan juomamukina”, lisää Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläinen.

Kymen Seudun Osuuskauppa oli luonnollinen kanava tuoda uudet ekologiset kartonkikupit vähittäiskauppaan. Kotkamillsin kartongista valmistettuja kuppeja on käytetty jo parin vuoden ajan KSO:n hotelleissa, joten tuote oli tuttu. Prismat Kouvolassa ja Kotkassa ottivat kotikaupunkinsa kuppisarjat valikoimiinsa juhannuksen kynnyksellä. ”Meille on kunnia-asia tarjota kuluttajille vastuullisia vaihtoehtoja arkipäivän kulutustilanteisiin ja esimerkiksi kesän retki- ja juhlahetkiin. Innovatiivisessa kymenlaaksolaisessa yhteistyössä on hienoa olla mukana. Ympäristövastuullisuus on tärkeä osa jokapäiväistä toimintaamme, joten on hienoa tuoda tätä entistä lähemmäksi myös asiakkaidemme arkea”, sanoo KSO:n kaupallinen johtaja Ari Hyytiä.