Kouvola,  Poliisi

Viikon liikennerikoksia Kouvolassa

Kuluneen viikon aikana Kouvolassa on tavattu yhteensä kolme rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa. Liikenneturvallisuus vaarantui useaan otteeseen.

Maanantaina aamupäivällä poliisi pysäytti Kuusankoskella pakettiauton kuljettajan, jota epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kyseisen lava-auton nopeudeksi mitattiin 102 km/h alueella, jossa on 50 km/h nopeusrajoitus.

Keskiviikkona henkilöauton kuljettaja pakeni poliisipartiota Kouvolan keskustassa ja sen ympäristössä. Tapahtumat saivat alkunsa aamupäivällä, kun poliisipartio päätti pysäyttää havaitsemansa henkilöauton kuljettajan henkilöllisyyden ja ajokunnon tarkistamiseksi. Henkilöauton kuljettaja lähti kuitenkin pakenemaan peräänsä kääntynyttä poliisia käyttäen ajoittain huomattavan kovaa ajonopeutta sekä kevyen liikenteen väyliä. Tapahtuma-aikaan alueella oli liikkeellä runsaasti muita tienkäyttäjiä. Partion tavoittamaa kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Torstai-iltana henkilöauto suistui Kuusankoskella ulos tieltä osuen bussipysäkkiin. Pysäkkikatos sai tilanteessa huomattavia vaurioita, mutta henkilövahingoilta vältyttiin. Henkilöauton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Poliisi oli tavannut saman kuljettajan ajoneuvon ratista edellisen kerran tiistaina, jolloin hänet oli pysäytetty alkuillasta Kuusankoskella ylinopeuden takia. Myös tämän seurauksena kuljettaja on epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kuluneen viikon aikana poliisi on lisäksi tavannut Kouvolan keskustan alueella ja Myllykoskella henkilöautojen kuljettajat, joita epäillään rattijuopumuksesta huumaavien aineiden alaisena, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.