Nimitykset

Ruotsi nimittää uuden kunniakonsulin Kotkaan

Ruotsi on nimittänyt Steveco Oy:n varatoimitusjohtaja Ari-Pekka Saaren uudeksi kunniakonsuliksi Kotkaan 1. helmikuuta 2021 alkaen.

Saari suhtautuu nöyrän kiitollisesti tilaisuuteen ottaa vastaan Steveco Oy:n ja sen edeltäjien vuosikymmenten ajan kantaman viestikapulan ja kunnian toimia Ruotsin konsulin tehtävissä:

– Yhtiöllä ja Kymenlaaksolla on tiivis yhteys kansainväliseen kauppaan ja kuljetuksiin. Ruotsin lipun alla vierailee säännöllisesti aluksia alueen satamissa – kuten on vieraillut vuosisatojen ajan. Mielenkiintoinen merenkulun historia dramaattisinekin yksityiskohtineen – kuten Ruotsinsalmen meritaistelu – kuvaa Ruotsin ja Suomen kohtalonyhteyttä myös tällä seudulla. Toivomme, että voimme jatkossakin edistää sekä ruotsalaisten yritysten että kansalaisten toimia alueella. Autamme mielellämme aina, kun tarvetta on, sanoo Saari.

– On erittäin ilahduttavaa, että Ruotsin perinteinen läsnäolo Kotkassa jatkuu. Kotka on ruotsinkielinen kielisaari, jossa asuu noin viisisataa ruotsia puhuvaa henkilöä, Ruotsin suurlähettiläs Nicola Clase toteaa. Ruotsin konsulaatilla Kotkassa on tärkeä rooli Ruotsin ja Suomen suhteiden edistämisessä jatkossakin. Ari-Pekka Saari on merkittävä lisä kunniakonsulikuntaamme ja odotamme hedelmällistä yhteistyötä hänen kanssaan, Clase jatkaa.

Kunniakonsulaatin perinteisiin tehtäviin kuuluu muun muassa kertoa Ruotsin kansalaisille riittävässä määrin heidän oikeuksistaan ja mahdollisuuksistaan saada apua, luovuttaa passeja ja ajokortteja, toimia äänestyspaikkana vaaleissa sekä avustaa suurlähetystöä kriisitilanteessa tai vakavan onnettomuuden yhteydessä. Yhä tärkeämpi tehtävä on myös Ruotsin edistäminen esimerkiksi kulttuurihankkeisiin osallistumalla tai tuomalla esiin ruotsalaista elinkeinoelämää yhteistyössä suurlähetystön kanssa.

Ari-Pekka Saari on syntynyt Vaasassa ja hän on koulutukseltaan juristi. Saari ottaa tehtävän vastaan 1. helmikuuta 2021. Konsulaatin toimitilat sijaitsevat osoitteessa Kirkkokatu 1.

Ruotsilla on Suomessa tällä hetkellä 14 kunniakonsulaattia ja pääkonsulaatti Maarianhaminassa. Lisätietoa kunniakonsulaattien sijainnista löytyy Ruotsin suurlähetystön kotisivulta www.ruotsi.fi.