Pyhtää

Huutjärven koulussa siirrytään huomisesta alkaen määräaikaiseen etäopetuksen

Kuva: IA – CC BY-SA 4.0,

Huutjärven koululla on todettu viisi koronavirustartuntaa eri luokilla viimeksi kuluneen kahden viikon aikana. Tartunnoista neljä on todettu kuluvan viikon aikana. Altistuneet luokat on asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksellä. Kunnan valmiusjohtoryhmä ja vs. rehtori ovat tänään 28.1.2021 päättäneet, että Huutjärven koulun 4.-9. luokat siirretään etäopetukseen ajalla 29.1.-7.2.2021. Toimenpiteellä pyritään ehkäisemään tartuntojen leviäminen koulussa. Päätöksen valmistelussa on kuultu tartuntataudeista vastaavaa ylilääkäriä ja hän puoltaa päätöstä. Aiemmin karanteeniin asetettuihin oppilaisiin sovelletaan tämän päätöksen sijaan tartuntatautilääkärin tekemää päätöstä. Päätös ei koske 1.-3. luokkien oppilaita eikä erityisen tuen oppilaita.

Kunnanjohtaja Jouni Ehon kommentti tilanteeseen:

”Vetoan nyt ennen kaikkea oppilaiden vanhempiin. Karanteeniohjeita on nyt noudatettava ja tarpeettomia sosiaalisia kontakteja vältettävä.”