Koulut & Koulutus

Parempi alku koulupäivään – Ekami kokeilee ilmaisen aamupuuron tarjoamista opiskelijoille

Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä on päättänyt kokeilla ilmaisen aamupuuron tarjoamista opiskelijoilleen maaliskuun aikana. Puuro on tarjolla kaikilla Ekamin kampuksilla Kotkassa ja Haminassa.

Ekamin johtoryhmä käsitteli tammikuun kokouksessaan kouluterveyskyselyn 2019 tuoreita tuloksia. Tulosten mukaan lähes 60 % kyselyyn vastanneista Ekamin opiskelijoista jättää aamupalan syömättä. Valtakunnallisesti keskiarvo on noin 53 %.

– Koemme, että aamupala on tärkeä osa opinnoissa jaksamista. Päätimme kokeilusta, jossa opiskelijoille, joille kuuluu maksuton lounas, tarjotaan 2.–27. maaliskuuta ilmainen aamupuuro koulupäivinä klo 7.50–9, kertoo Ekamin talous- ja hallintojohtaja Tuija Korpela.

Opiskelijat saavat puuron esittämällä vihreän opiskelijakortin. Mikäli kokeilu osoittautuu suosituksi, päätetään puurotarjoilun jatkosta erikseen.