Kotka,  Yritykset & Yrittäminen

Norwich City ja Lavazza Professional valitsivat Kotkamillsin – täysin kierrätettävät kupit tulevat kuluttajien ulottuville Britanniassa

Täysin kierrätettävää ja muovitonta elintarvikekartonkia valmistava Kotkamills on solminut alkuvuodesta ensimmäiset merkittävät yhteistyösopimuksensa Britanniaan.

Juoma-automaattiliiketoiminnan johtava yritys Lavazza Professional tuo markkinoille juoma-automaattimarkkinaa mullistavan biohajoavan KLIX Eco CupTM -kupin, jonka voi kierrättää normaalin jätepaperin joukossa. Kotkamillsin kartongista kupit valmistaa brittiläinen Benders.

“Tuotteemme voi kierrättää normaalin paperin ja kartongin seassa, koska niissä ei ole muovista sisäkerrosta kuten perinteisissä kupeissa. Tällöin kupit saadaan helposti uudelleen käytettäväksi eikä erillistä kierrätysjärjestelmää tarvita,” kertoo Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläinen.
Myös Englannin Valioliigassa pelaava Norwich City FC on ilmoittanut korvaavansa ensi kauden alusta lähtien kertakäyttöiset muovikupit Kotkamillsin ympäristöystävällisemmillä vaihtoehdoilla.

”Britanniassa keskustellaan aktiivisesti kertakäyttömuovin määrää vähentävistä säädöksistä ja rajoituksista, ja kiinnostus tuotteitamme kohtaan on kovaa. On hienoa, että yhteistyökumppanimme siirtyvät uuteen ekologisempaan aikakauteen eturintamassa käyttämällä muoviastioiden sijaan kierrätettäviä kuitupohjaisia tuotteita”, Hämäläinen sanoo.

House of Commonsin Environmental Audit Committee (Englannin alahuoneen ympäristökomitea) on todennut, että Iso-Britanniassa käytetään ja heitetään pois vuosittain 2,5 miljardia kahvikuppia. Näistä vain yksi kuppi neljästäsadasta eli 0,25 % kierrätetään. Joka päivä roskiin meneekin noin 500 000 kuppia.

“Ekologisen jälleenrakennuksen aika on nyt, ja olemme siinä vahvasti suunnannäyttäjä. Meidän ja asiakkaidemme yhteinen tavoite on ympäristöystävällisen ajattelun vakiintuminen ja kierrättämisen tuntuva lisääminen”, Hämäläinen toteaa.
Kotkamills osallistuu Birminghamin pakkausmessuille 26.-27.2. ja sen yhteydessä toteutettavaan Ecopack Challenge -kilpailuun yhtenä viidestä finalistista yhdessä Lavazza Professionalin ja Bendersin kanssa. Tuoreesta yhteistyöstä kerrotaan tarkemmin 26.2. messujen Ecopack-lavalla.

Kotkamillsin täysin kierrätettäviin ISLA® ja AEGLE® -tuotteisiin voi tutustua Birminghamin pakkausmessuilla 26.-27.2. messuständillä G43. Lisätietoja tapahtumasta: https://www.packagingbirmingham.com