Hamina,  Seurakunnat

HAMINAN SEURAKUNTA: HAUTAPAIKKOJEN HINTOIHIN ESITETÄÄN MALTILLISIA KOROTUKSIA

– Hautapaikkojen hinnoittelussa Haminan seurakunta on jäänyt pahasti jälkeen valtakunnallisista ohjeista, joiden mukaan hautapaikkojen hintojen pitäisi kattaa 20-25% hautatoimen kaikista menoista, kertoo Haminan seurakunnan hautausmaista vastaava seurakuntapuutarhuri Katri Partanen.

– Syntynyt erotus katetaan valtio jakamasta avustuksesta, joka on tarkoitettu hautausmaiden hoitoon, kirkon kirjojen pitoon ja kulttuurihistoriallisten rakennusten ja esineistön kunnostukseen.
Vuonna 2018 hautatoimen kulut Haminan seurakunnassa olivat 946.109 € ja tuotot 96.727 €, mikä on ainoastaan 10% menoista.
Haminan seurakunnalla on hoidettavana kahdeksan hautausmaata, joiden pinta-ala on yhteensä 25 ha ja niissä on lähes 17 000 hautaa.

Kirkkoneuvostolle on ehdotus, että hautapaikkamaksujen vääristymää oikaistaan siten, että hautapaikkamaksuja korotetaan kuluvan valtuustokauden aikana vähitellen.
– Tarkoitus olisi nostaa arkkuhautapaikan hintaa 20 €/vuosi, jotta korotuksesta tulisi maltillinen, sanoo Partanen. Käytännössä hintojen korotus tulee koskemaan vain supistuvaa määrää hautapaikoista, sillä uurnahautauksia on selvästi jo yli puolet.

Hautapaikoista perittävät maksut tällä hetkellä ovat alimmillaan 180 €. Uurnahautauksen hinta 60 € tulee jatkossakin pysymään samana. Tarkemmat hinnat löytyvät täältä.

Rintamalla palvelleilta ja heidän puolisoiltaan Haminan seurakunta ei veloita lainkaan hautapalvelu- eikä hautapaikkamaksuja.