Seurakunnat

Satakymmenen lasissa! Kotka-Kymin kirkkokuoro juhlistaa merkkivuottaan juhlakonsertilla

Kotka-Kymin kirkkokuorossa on kolmisenkymmentä jäsentä. Etenkin miehiä toivotaan lisää, mutta kaikki laulutaitoiset ja –haluiset ovat tervetulleita. Kuva: Heidi Nevalainen

Kotka-Kymin kirkkokuoro viettää 110-vuotisjuhlaansa juhlakonsertissa. Konsertti “Satakymmenen lasissa” pidetään sunnuntaina 17.11. klo 16 Kymin kirkossa.

Kymin kirkkokuorona aloittanut kuoro on nyt Kotka-Kymin seurakunnan ainoa perinteinen kirkkokuoro. Kuoro on sekakuoro, jossa lauletaan monipuolista hengellistä musiikkia. Kirkkokuoro esiintyy lähinnä jumalanpalveluksissa ja seurakunnan tilaisuuksissa.

– Kuoro on luultavasti esiintynyt 110 kertaa jouluna, adventtina, pääsiäisenä ja niin edelleen. Se vuodenkierto on 110 kertaa kierähtänyt ympäri. Se on oikeastaan aika koskettava ja mykistäväkin ajatus, pohtii kuoronjohtaja, kanttori Tarja Silvennoinen.

Juhlakonsertti perustuu tälle vuodenkierrolle. Konsertissa kirkkokuoroa säestää pianisti Esa Ylönen sekä jousiyhtye. Konsertin jälkeen juodaan juhlakahvit Helilän seurakuntatalossa.

Uudetkin laulajat tervetulleita

Kotka-Kymin kirkkokuorossa on tällä hetkellä laulajia noin 30. Uusia jäseniä tulee kuoroon joka vuosi, mutta enemmänkin mahtuisi.

– Etenkin miehiä kaivattaisiin lisää, mutta kaikki laulutaitoiset ja -haluiset ovat tervetulleita, Silvennoinen toteaa.

Kuoro kokoontuu torstaisin klo 18-19.30 Karhulan seurakuntakeskuksen salissa.